Ο Ολυμπιακός κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία του και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που το καταφέρνει. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με 1-0 της Φιορεντίνα στον τελικό του Europa Conference League και έγινε ο επόμενος σύλλογος μετά την Πόρτο που κερδίζει τρόπαιο και δεν ανήκει στο Big 4 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Ολυμπιακός: Η πρώτη ομάδα μετά από 13 χρόνια που πήρε ευρωπαϊκή κούπα εκτός του TOP 4

Ο Ολυμπιακός έγραψε με... χρυσά γράμματα στην ιστορία του ακόμη ένα μεγάλο επίτευγμα. Το "χρυσό" γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί... ξεκλείδωσε μία σειρά από ρεκόρ για τους "ερυθρόλευκους". Η ομάδα του Πειραιά έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα στο ποδόσφαιρο που κατακτάει ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1mmswjqm0nd)
Η αρμάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν σταματάει εκεί τα ρεκόρ της όμως, καθώς έγινε και η πρώτη ομάδα μετά από 13 χρόνια και το 2011 της Πόρτο που κατακτάει ευρωπαϊκό τρόπαιο χωρίς να ανήκει στο TOP 4 των ευρωπαϊκών πρωταθληματών (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία). 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1mig08xyjjd)
Οι "δράκοι" είχαν κερδίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό και είχαν σηκώσει το Europa League, ενώ η τελευταία ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο στη χώρα της ήταν η Φέγενορντ το 2002 όταν είχε πάρει το Κύπελλο UEFA απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1mi7el9u3jt)

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του επτεύγματος του Ολυμπιακού στις χώρες που δεν έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά το 2011 συμπεριλαμβάνονται εκτός από την Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ρωσία, πρωταθλήματα δηλαδή που θεωρούνται πολύ πιο ισχυρά από την ελληνική Super League.