Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βγάλει την Ελλάδα ξανά στους δρόμους σε καταστάσεις που θύμιζαν πολύ... Euro 2004. 20 χρόνια μετά από εκείνο το "πειρατικό" ήρθε η ώρα για το... ερυθρόλευκο που κατατάσσει μάλιστα τη χώρας μας σε μία ιδιαίτερη λίστα με ευρωπαϊκά τρόπαια.

Το "ερυθρόλευκο πειρατικό" του Ολυμπιακού 20 χρόνια μετά το "γαλανόλευκο"

Η νίκη του Ολυμπιακού και η κατάκτηση του Europa Conference League είχε πολλά αντίκτυπα και για την Ελλάδα εκτός από τον σύλλογο του Πειραιά. Οι "ερυθρόλευκοι" έφεραν τη χώρα μας ξανά στην πολυπόθηση 15η θέση στη βαθμολογία της UEFA μετά την εντυπωσιακή πορεία τους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1mig08xyjjd)
Με τη νίκη αυτή, ο Ολυμπιακός μετά από πολλά χρόνια αποφεύγει τα προκριματικά και θα βρεθεί κατευθείαν στο νέο League Stage του Europa League. Το συγκεκριμένο γεγονός δίνει την ευκαιρία στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τους παίκτες του να προετοιμαστούν ήρεμα ενόψει της νέας σεζόν.

Με την κατάκτηση του Europa Conference League, η Ελλάδα έγινε η 20η χώρα που μία ομάδα της κατακτάει ευρωπαϊκό major Trophy, 20 χρόνια μετά την κατάκτηση του Euro 2004 και την τεράστια επιτυχίας της αρμάδας του Ότο Ρεχάγκελ.



Μάλιστα η χώρα μας βρίσκεται μόλις ένα τρόπαιο μακριά από τη Γαλλία που έχει δύο όλα αυτά τα χρόνια, παρά τα δισεκατομμύρια που έχουν χαλάσει τα τελευταία χρόνια ομάδες όπως η Παρί Σεν Ζερμέν.