Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτάει ευρωπαϊκό τρόπαιο στο ποδόσφαιρο, με το Europa Conference League να του εξασφαλίζει αυτόματα τη συμμετοχή του στο League Stage του Europa League της νέας χρονιάς. Οι αλλαγές στη διοργάνωση είναι αρκετές, με τους πιθανούς αντιπάλους των "ερυθρολεύκων" να είναι αν μη τι άλλο δυνατοί.

Οι αλλαγές του Europa League και τα κέρδη του Ολυμπιακού

Ύστερα από εννέα χρόνια σερί προκριματικών αγώνων ο Ολυμπιακός θα περάσει το δικό του... ξεκούραστο καλοκαίρι. Οι "ερυθρόλευκοι" θα έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη νέα χρονιά που έρχεται.

Η σεζόν των Πειραιωτών μπορεί να μην ήταν ιδανική από την αρχή της αλλά το φινάλε δεν θα μπορούσε να το... γράψει κανένας καλύτερα. Η κατάκτηση του Europa Conference League δίνει την ευκαιρία στην αρμάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να βρεθεί στο League Stage του Europa League.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1mig08xyjjd)
Η νέα χρονιά θα βρει τον Ολυμπιακό να ξεκινάει τις ευρωπαϊκές του διοργανώσεις πιο αργά από κάθε άλλη στο παρελθόν, μιας και το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι στη νέα λίγκα υπολογίζεται για τις 25 με 26 Σεπτεμβρίου του 2024, έναν μήνα μετά το ξεκίνημα της Super League.

Τα κέρδη των "ερυθρολεύκων" ήταν πολλαπλά με την κατάκτηση του Conference League, με τους Πειραιώτες να αποφεύγουν τα προκριματικά και τους αγώνες από τον Ιούλιο. Σημαντική θα είναι και η αύξηση των κερδών για την ομάδα του Ολυμπιακού, καθώς το νέο format της διοργάνωσης προσφέρει μεγαλύτερα ποσά λόγω νέων συμφωνιών.

Μία από τις σημαντικότερες διαφορές των προηγούμενων χρόνων είναι πως αν η ομάδα του Μεντιλίμπαρ δεν τερματίσει στην πρώτη οκτάδα αρχικά ή στις θέσεις από 9 μέχρι 24 που είναι τα Playoffs, τότε δεν θα έχει τη δυνατότητα να μεταφερθεί σε άλλη διοργάνωση όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Europa League

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού για τη νέα λίγκα του Europa League σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια θα προκύψουν και από τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας. Οι "ερυθρόλευκοι" θα παίξουν οκτώ παιχνίδια, με τους αγώνες να είναι μονοί, με τον έναν να γίνεται εντός έδρας και τον άλλον εκτός αντίστοιχα.

Τη δεδομένη στιγμή οι Πειραιώτες γνωρίζουν τις έξι από τις εννέα ομάδες που βρίσκονται στο πρώτο γκρουπ, με τις Ρόμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πόρτο, Λάτσιο, Τότεναμ και Ρεάλ Σοσιεδάδ να έχουν εξασφαλίσει ήδη τη θέση τους στη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς.

Από το δεύτερο γκρουπ δεδομένη είναι η συμμετοχή της Λιόν, ενώ αν δεν συμβεί κάτι ιδιαίτερο, εκεί μαζί με τον Ολυμπιακό θα βρίσκεται και η Άλκμααρ. Από την άλλη στο τρίτο γκρουπ δεν υπάρχει καμία ομάδα που να έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στο League Stage.

Τέλος, οι "ερυθρόλευκοι" μπορεί να πετύχουν από το τέταρτο και τελευταίο γκρουπ την Αθλέτικ Μπιλμπάο του αγαπημένου Ερνέστο Βαλβέρδε αλλά και τις Χοφενχάιμ και Νις που δεν έχουν μεγάλο συντελεστή στη βαθμολογία της UEFA.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1mstqks6qbl)