Ιστορικές στιγμές έζησε ο Πειραιάς μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φιορεντίνα στον μεγάλο τελικό του Europa Conference League, με τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μώραλη, να είναι συγκινημένος από τη βραδιά που οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή της Ευρώπης.

Με ανοικτό λεωφορείο έφτασαν στον Πειραιά οι κυπελλούχοι Ευρώπης και το μεγάλο λιμάνι της χώρας πανηγύρισε μία απίστευτα ιστορική κατάκτηση. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έγιναν θερμά δεκτοί στην πλατεία Κοραή, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Τους παίκτες του Ολυμπιακού και τον προπονητή τους υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή συμμετείχε και ο Πύργος του Πειραιά, ο οποίος φωτίστηκε στα ερυθρόλευκα, σε μια πρωτοβουλία της Piraeus Tower Α.Ε. σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά.

Σύσσωμη η ομάδα, παίκτες, τεχνικό επιτελείο και διοίκηση, σήκωσαν το ευρωπαϊκό τρόπαιο στον πειραϊκό ουρανό, δίνοντας το σύνθημα για ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, με ανάρτησή του δήλωσε:

«Μια απίστευτη ημέρα, την περιμέναμε δεκαετίες. Του χρόνου η ομάδα μας κλείνει τα 100 της χρόνια και είμαστε πολύ συγκινημένοι για αυτή την ιστορική επιτυχία. Μεγάλη στιγμή, για τον Ολυμπιακό, προφανώς για τον Πειραιά και για όλη την Ελλάδα. Νιώθουμε χαρούμενοι και υπερήφανοι. Θα ήθελα να συγχαρώ τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έκανε μεγάλη προσπάθεια με τους συνεργάτες του, τον προπονητή, τους παίκτες και τους φιλάθλους που είναι κοντά στην ομάδα, όχι μόνο στα καλά, αλλά και στα δύσκολα και τους αξίζει πραγματικά να πανηγυρίσουν με την ψυχή τους. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν καταπληκτική, στον Πειραιά όμως, όπου οι φίλαθλοι είναι πολλοί περισσότεροι, η γιορτή είναι ακόμα μεγαλύτερη».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μαρινάκης απευθυνόμενος στον κόσμο ανέφερε: «Σήμερα το όνειρο το τρελό είναι πλέον πραγματικότητα. Για τον Ολυμπιακό μας, για τον Πειραιά μας, για την Ελλάδα μας. Αυτή τη νύχτα θέλω να τη χαρούν ιδιαίτερα ο ατελείωτος λαός μας, οι παίκτες μας, ο μεγάλος μας προπονητής και όλοι εσείς που μας δώσατε τη δύναμη να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Ζήτω ο Θρύλος, ζήτω ο Πειραιάς, ζήτω η Ελλάδα, να είστε όλοι καλά».