Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League και ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπόρεσε να πει, ενώ στεκόταν μπροστά στο μικρόφωνο στο βάθρο της πλατείας Κοραή στον Πειραιά, περί την πέμπτη πρωινή της Πέμπτης, 30 Μαΐου, μια κουβέντα που ανέτρεψε σλόγκαν δεκαετιών: "Το όνειρο τρελό έγινε πραγματικότητα". Ο Ολυμπιακός είναι πια ο κάτοχος του τροπαίου της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης με το 1-0 επί της Φιορεντίνα και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δικαιούται να "σημαδεύει" το Μπιλμπάο και τον τελικό του Europa League (21 Μαΐου 2025), μια και η ποδοσφαιρική ομάδα θα συμμετάσχει στο League Stage. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1mltg0wot95)


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έζησε το παιχνίδι ασφαλώς με το πάθος και την αγωνία που περιέβαλαν κάθε υποστηρικτή του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Φιορεντίνα. Πολύ περισσότερο, μια και οι επενδύσεις του έγιναν προς αυτήν την κατεύθυνση και για αυτόν το σκοπό. Στη βόλτα του στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη της αναμέτρησης, άκουσε το όνομά του από τους φίλους του Ολυμπιακού που βρίσκονταν στις κερκίδες της "OPAP Arena". 


marinakis_theodoridis5
marinakis_theodoridis4
marinakis_theodoridis3
marinakis_theodoridis2
marinakis_theodoridis1
marinakis_theodoridis



Στο γκολ του Αγιούμπ ελ Κααμπί ξέσπασε σε τρελό πανηγυρισμό, αγκαλιασμένος με τους αγαπημένους του ανθρώπους. Αργότερα, κατέβηκε και στάθηκε δίπλα στο, γιο του αγαπημένου του Σάββα, Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ενώ, όταν ο γενικός γραμματέας της UEFA κουβάλησε το τρόπαιο ως το βάθρο που βρίσκονταν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ακολούθησε.


marinakis_tropaio



Στάθηκε πίσω από τον Κώστα Φορτούνη, όταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού σήκωνε το βαρύτιμο τρόπαιο στον αθηναϊκό ουρανό. Ο Φορτούνης τού το έδωσε και το ήραν μαζί. Στις δηλώσεις του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε ένα δυνητικό απολογισμό, ενώ δάκρυσε όταν αναφώνησε, "ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Ολυμπιακός". 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1mhwfh9mevd)


Πρωτύτερα, απαθανατίστηκε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ πόζαρε και με τον 25χρονο γιο του, Μιλτιάδη, ο οποίος είναι φυσικά θερμός υποστηρικτής του Ολυμπιακού και πολλάκις έχει εμφανιστεί να παρακολουθεί παιχνίδια, ακόμα και εκτός έδρας, μαζί με τον πατέρα του. 


vaggelis_marinakis_miltiadis_marinakis_11



Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έζησε μια ονειρώδη ημέρα, που κατέληξε στον Πειραιά. Φίλοι του Ολυμπιακού, που περίμεναν με αδημονία και στωικότητα την ομάδα, τον αγκάλιαζαν, ενώ και μετά την τελετή με τους παίκτες και το τρόπαιο μαζεμένους, πέρασε ανάμεσα στον κόσμο για να απομακρυνθεί.