Απόφαση-καταπέλτης για το παριζιάνικο κοινό, το οποίο ούτως ή άλλως θεωρείται το πιο εχθρικό στον κόσμο του τένις, είναι εκείνοι που έλαβαν οι αρμόδιοι του Roland Garros, με την απαγόρευση του αλκοόλ στις κερκίδες κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών για το δεύτερο χρονικά Major της χρονιάς. 

Η πάλαι ποτέ θρυλική τενίστρια και πλέον υπεύθυνη διεξαγωγής του τουρνουά, Αμελί Μορεσμό, γνωστοποίησε την απόφαση: "Το αλκοόλ επιτρεπόταν ως τώρα σε κάποιες κερκίδες -πλέον απαγορεύεται". Σύμφωνα με τη Μορεσμό, έχει διαπιστωθεί ότι την τελευταία τετραετία, δηλαδή μετά την επέλαση της Covid-19, το κοινό στα παιχνίδια τένις του Παρισίου έχει αγριέψει.


😠 The Paris crowd booed David Goffin after he knocked out Frenchman Giovanni Mpetshi Perricard


Roland Garros: Για ποιο λόγο λήφθηκε η απόφαση

Δύο περιστατικά οδήγησαν τους ιθύνοντες νόες πίσω από το Major που είναι ταυτισμένο με τη χωμάτινη επιφάνεια να πάρουν τέτοια απόφαση. Το πρώτο είναι η καταγγελία του Βέλγου τενίστα Νταβίντ Γκοφέν, ότι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού του με τον Γάλλο Μπετσί Περικάρ (3-2 υπέρ του Βέλγου) την Τρίτη 28 Μαΐου, οι Γάλλοι θεατές τού έσουραν τα εξ αμάξης, ενώ κάποιος του πέταξε τσίχλα! Ο Γκοφέν, μάλιστα, δεν δίστασε να πει ότι όλοι οι τενίστες έχουν διαπιστώσει εχθρότητα του κοινού, η συμπεριφορά του οποίου γίνεται τακτικά θέμα συζήτησης. 


🗣️ Iga Swiatek urges French Open crowd not to scream during points after beating Naomi Osaka



Από τη μεριά της, η Ίγκα Σφιόντεκ, νούμερο ένα στον κόσμο, νίκησε την Τετάρτη τη Ναόμι Οσάκα, αλλά έπρεπε να αντιμετωπίζει θορύβους και ηχορρύπανση καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η Πολωνή κάτοχος τεσσάρων Major παραπονέθηκε για τους ήχους που έβγαζαν οι θεατές, όχι ανάμεσα στους πόντους αλλά, κατά τη διάρκειά τους. Η Σφιόντεκ, μάλιστα, έκλαψε μετά τη νίκη της, κάτι που το κοινό στο Παρίσι έχει "αναγκάσει" κι άλλες τενίστριες να νιώσουν, με πιο σημαδιακή τη συναισθηματική κατάρρευση της Μαρτίνα Χίνγκις στο τουρνουά του 1999

Η Μορεσμό μίλησε και για επιπλέον μέτρα ώστε να αναχαιτιστεί η εχθρική συμπεριφορά εκείνων που δεν τελούν σε κατάσταση μέθης: "Αν υπάρχει η παραμικρή εκτός ορίων συμπεριφορά στις εξέδρες, έχω δώσει οδηγίες στην ασφάλεια να απομακρύνει τους ανθρώπους από το γήπεδο, ακόμα και αν δεν είναι εύκολο να αναγνωριστούν. Αν ξεφύγουν, είναι εκτός. Μπορούν να δείχνουν ενθουσιασμό, αλλά όχι κατά τη διάρκεια του πόντου. Θα υπάρχουν αναπόφευκτα καταστάσεις που θα είναι στο χέρι του διαιτητή, ούτε άσπρο ούτε μαύρο. Οι διαιτητές θα είναι πιο αυστηροί στις οδηγίες τους για να συγκρατήσουν το κοινό".



World No 1 Iga Swiatek calls out French Open crowd after thrilling win over Naomi Osaka 👀