Πίσω από τον μεγάλο αρχηγό του Ολυμπιακού, τον άνθρωπο που σήκωσε πρώτος ευρωπαϊκό κύπελλο ποδοσφαίου με ελληνική ομάδα, με τα χρώματα του Ολυμπιακού, τον Κώστα Φορτούνη, κρύβεται μια συγκινητική ιστορία.

Ο Κώστας Φορτούνης δε σταματούσε να κλαίει από χαρά και συγκίνηση. Ο λόγος δεν ήταν μόνο το βαρύτιμο τρόπαιο που σήκωσαν οι ερυθρόλευκοι του Πειραιά, αλλά και μια υπόσχεση που είχε δώσει ο ίδιος στον γιο του, όταν οι δύο σοβαροί τραυματισμοί τον έφεραν ένα βήμα πριν τελειώσει πρόωρα την καριέρα του.

«Το κύπελλο το αφιερώνω στην οικογένειά του. Παρά τους τραυματισμούς ήθελα να γυρίσω στα γήπεδα και να με δει ο γιος μου όπως πριν». Αυτή ήταν η υπόσχεση του.

fortounis-gios

Ολυμπιακός: Η συγκίνηση των γονιών του Κώστα Φορτούνη


Μετά τη θρυλική νίκη του Ολυμπιακού, οι γονείς του Κώστα Φορτούνη μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Δήμητρα Τζιότζιου και αποκάλυψαν άγνωστες πτυχές της ζωής και της προσωπικότητάς του.

«Έκλαψε με τη μάνα του αγκαλιά και με τον γιο του... Με τον γιο του που του έδωσε την υπόσχεση... Ήθελε να παίζει ποδόσφαιρο και αυτή την υπόσχεση την κράτησε. Και αυτό με κάνει πολύ περήφανο για τον γιο μου. Οι τραυματισμοί του ήταν πολύ δύσκολοι... Ήταν δύσκολα χρόνια... Σηκώθηκε, όμως», δήλωσε συγκινημένος ο πατέρας του.

pateras-fortouni


Με τη συγκίνηση να τους πνίγει και το μυαλό τους να πηγαίνει στο 2019 και το 2021 όπου το παιδί τους τραυματίστηκε δύο φορές, όταν έπαθε ρήξη χιαστών και όλα έδειχναν να τελειώνουν.

Το «θηρίο» του Ολυμπιακού, όμως, δεν τα παράτησε. Σηκώθηκε όρθιος και αντιμετώπισε την πραγματικότητα σε ένα από πιο δύσκολα γήπεδα του κόσμου για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Σε ένα άδειο γήπεδο, χωρίς θεατές και τον ίδιο να προσπαθεί να πατήσει ξανά το πόδι του, χωρίς να ξέρει αν θα τα καταφέρει. Με τους γονείς του να τον εμψυχώνουν.

Στο πλευρό του και η σύζυγός του, υπομονετική και δυναμική, να φέρνει στη ζωή τους τον πρώτο τους γιο και λίγο αργότερα μια θαυμάσια κόρη.

Ο Κώστας Φορτούνης αγαπούσε πάντα το ποδόσφαιρο. Από μικρό παιδί έπαιζε στα μικρά γήπεδα της γειτονιάς του, στην Καλαμπάκα. Όπως λένε οι δικοί του άνθρωποι πάντα έβρισκε ευκαιρία για να κλωτσάει μια μπάλα... Και όταν του τις έκρυβαν για να βοηθήσει στην επιχείρηση του πατέρα του, εκείνος τις έβρισκε και έτρεχε να προπονηθεί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1n6ijzaztr5)