Η επιλογή των Μάβερικς να κάνουν χώρο στο ρόστερ και να μην ανανεώσουν τον Τζέιλεν Μπράνσον που διαπρέπει στη Νέα Υόρκη δημιούργησε πολλά ερωτήματα. Η απόφαση να αποκτήσουν τον Καϊρί Ίρβινγκ... ακόμη περισσότερα, αλλά στο τέλος ήρθε η δικαίωση. Το Ντάλας κατέκτησε τη... Δύση και θα αντιμετωπίσουν στους τελικούς των τελικών του NBA τους Μπόστον Σέλτικς σε μία μάχη που αναμένεται συγκλονιστική.

Έκαναν το 4-1 και πέρασαν στους τελικούς του NBA οι Ντάλας Μάβερικς

Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς υποδέχθηκαν τους Ντάλας Μάβερικς στον πέμπτο τελικό της Δύσης στο ΝΒΑ, με μοναδικό σκοπό να παραμείνουν... ζωντανοί στο κυνήγι μίας μεγάλης ανατροπής, αλλά δεν τα κατάφεραν και ηττήθηκαν με 103-124. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται +16 (19-35) στο τέλος του πρώτου δωδεκαλέπτου.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη με το... πάρτι να συνεχίζεται με τη διαφορά στο ημίχρονο να "αγγίζει" τους 30 πόντους (40-69). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μπουν ξανά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού αλλά η διαφορά δεν έπεφτε κάτω από τους 20 πόντους, με τις δύο ομάδες τελικά να τελειώνουν τον αγώνα με τους αναπληρωματικούς.

Dallas Mavericks vs Minnesota Timberwolves Full Game 5 Highlights | May 30 | 2024 NBA Playoffs

Ντόντσιτς και Ίρβινγκ έστειλαν στους τελικούς του NBA τους Ντάλας Μάβερικς

Ασταμάτητο για ακόμη μία φορά το δίδυμο του Ντάλας με τους Λούκα Ντόντσιτς και Καϊρί Ίρβινγκ να κάνουν... όργια. Αμφότεροι πέτυχαν από 36 πόντους - παραπάνω από τους μισούς της ομάδας τους - με τον Σλοβένο σούπερ σταρ να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με double double έχοντας και 10 ριμπάουντ.

Ο Αμερικάνος γκαρντ - που δικαιώθηκε απόλυτα με την επιλογή του να μετακομίσει στο Τέξας - πέραν των πόντων είχε και 5 ασίστ. Σημαντικές βοήθειες έδωσαν κάτω από τη ρακέτα οι Ντέρικ Λάιβλι και Ντάνιελ Γκάφορντ που αμφότεροι έφτασαν κοντά στο double double.

Dallas Mavericks vs Minnesota Timberwolves Full Game 5 Highlights | May 30 | 2024 NBA Playoffs

Εξαιρετικός αλλά πλήρωσε τις... δηλώσεις του ο Έντουαρντς των Τίμπεργουλβς

Από τους γηπεδούχους - που έκαναν μία εξαιρετική χρονιά καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν - κορυφαίος ήταν ο Άντονι Έντουαρντς. Ο "Antman" έκανε την καλύτερη εμφάνιση τους στους τελικούς με 28 πόντους και 9 ριμπάουντ, αλλά έδειξε την κατωτερότητα του στο φινάλε της αναμέτρησης.

Πολύ καλός ήταν ο Καρλ Άντονι Τάουνς, με τον σέντερ από τη Δομινικανή Δημοκρατία να πετυχαίνει κι εκείνος 28 πόντους, ενώ μάζεψε και 12 ριμπάουντ ολοκληρώνοντας το double double. Από εκεί και μετά όμως το... χάος με κανέναν άλλον παίκτη των Τίμπεργουλβς να μην είναι διψήφιος.

Anthony Edwards walks off after Dallas Mavericks advance to NBA Finals