Ο Λούκα Ντόντσιτς συνέχισε αυτό που είχε ξεκινήσει κόντρα στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και έστειλε τους Ντάλας Μάβερικς στους τελικούς του NBA. Εκεί θα συναντήσουν τους Μπόστον Σέλτικς του Τζέισον Τέιτουμ σε μία σειρά που ο Βασίλης Σπανούλης εύχεται να καταλήξει μέχρι το έβδομο παιχνίδι.

Ο λόγος που θέλει ο Σπανούλης να φτάσουν στα επτά παιχνίδια οι τελικοί του NBA

Οι τελικοί του NBA έχουν και... ελληνικό χρώμα, με τον Βασίλη Σπανούλη να παρακολουθεί τις εξελίξεις από μακριά. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής θα ήθελε να δει τους Ντάλας Μάβερικς να φτάνουν τη σειρά μέχρι το έβδομο παιχνίδι κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς.

Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας και έχει ήδη από την αρχή της χρονιάς καταπονηθεί από προβλήματα τραυματισμών στα γόνατα. Χαρακτηριστικό ήταν το παιχνίδι κόντρα στους Χιούστον Ρόκετς λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας με τον Σλοβένο να παίζει με αίματα στην παράταση. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0e9f4k6nv15)
Ο σούπερ σταρ των Μάβερικς έχει δείξει περίτρανα την αγάπη του για την χώρα του και πως σε όποια κατάσταση και να βρίσκεται δεν πρόκειται να την παρατήσει. Το θέμα είναι πως στην περίπτωση των παικτών του NBA δεν παίζει ρόλο μόνο η απόφαση του ίδιου αλλά και της ίδιας της ομάδας.

Ο Ντόντσιτς έχει άλλωστε το δικαιωμα να υπογράψει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του NBA, λόγω της συμμετοχής του στις καλύτερες πεντάδες των τελευταίων χρόνων. Είναι έτοιμος να γράψει ιστορία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και ίσως αυτό επηρεάσει την τελική του απόφαση.

Η Σλοβενία συμμετέχει στο Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ και είναι η πιο δυνατή αντίπαλος της Εθνικής ομάδας στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και η απουσία του Ντόντσιτς θα μπορούσε να δώσει πολύ περισσότερες πιθανότητες στην Ελλάδα.

Πως έφτασαν στους τελικούς του NBA, Σέλτικς και Μάβερικς

Οι Μπόστον Σέλτικς θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας τους Ντάλας Μάβερικς στους τελικούς του NBA. Οι δύο ομάδες έφτασαν δίκαια μέχρι το τέλος της διαδρομής και τώρα θα βρεθούν η μία απέναντι στην άλλη με τρόπαιο το περιβόητο δαχτυλίδι.

Οι "Κέλτες" για να φτάσουν μέχρι το φινάλε έπρεπε να αφήσουν εκτός αρχικά τους Μαϊάμι Χιτ που αγωνίστηκαν χωρίς τον Τζίμι Μπάτλερ στα Playoffs με 4-1 στις νίκες. Στη συνέχεια βρήκαν απέναντι τους, τους Κλίβελαντ Καβαλίερς που είχαν κι εκείνη τη δική τους κομβική απουσία του Τζάρετ Άλλεν.

Η "τύχη" συνέχισε να χτυπάει την... πόρτα των Σέλτικς που στους τελικούς πέτυχαν τους Ιντιάνα Πέισερς, οι οποίοι έφτασαν μία ανάσα από το μπρέικ στο πρώτο παιχνίδι αλλά είδαν τον Τζέιλεν Μπράουν να στέλνει τον αγώνα στην παράταση με απίστευτο τρίποντο.

ALL ANGLES of Jaylen Brown's CLUTCH Game 1 Shot! 🔥 | May 21, 2024


Εκεί χρειάστηκαν ξανά τα "μάγια" για να μείνει εκτός δράσης για την τρίτη και τέταρτη αναμέτρηση, ο σούπερ σταρ της Ιντιάνα, Ταϊρίς Χαλιμπέρτον και τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για την ομάδα του Τζο Μαζούλα.

Από την άλλη πλευρά, οι Ντάλας Μάβερικς αντιμετώπισαν τρεις πολύ δύσκολους αντιπάλους στα Playoffs, ξεκινώντας από τους Λος Άντζελες Κλίπερς που τους άφησαν εκτός συνέχειας με 4-2 στις νίκες. Στη συνέχεια βρήκαν απέναντι τους, τους πρώτους στη κανονική διάρκεια της Δύσης, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ όπου τους απέκλεισαν με το ίδιο σκορ.

Στους τελικούς αντιμετώπισαν τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς του Άντονι Έντουαρντς, με τις μάχες να είναι συγκλονιστικές. Ο απίστευτος Καϊρί Ίρβινγκ όμως, έδειξε τη δυναμική του και σε συνεργασία με τον Λούκα Ντόντσιτς κατάφεραν να κάνουν τρία μπρέικ στην έδρα των αντιπάλων τους. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1nm4d38n8rl)