Άκουσε πολλά για την καριέρα του μέχρι να έρθει στον Ολυμπιακό, αλλά φρόντισε με τον δικό του τρόπο να αποδείξει σε όλους πως η επιλογή των "ερυθρολεύκων" ήταν σωστή. Δέκα μήνες μετά την απόκτηση του, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί βγήκε ο κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στο Europa Conference League.

Κορυφαίος παίκτης του Conference League ο Ελ Κααμπί του Ολυμπιακού

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ήρθε στον Ολυμπιακό με καλές συστάσεις, αλλά όχι τόσο... βαριά ονόματα στο βιογραφικό του. Φρόντισε όμως με τα γκολ και τις κινήσεις του στο γήπεδο να γίνει απαραίτητος στην ομάδα των "ερυθρολεύκων".

Ο σέντερ φορ των Πειραιωτών σε 9 παιχνίδια στο Europa Conference League κατάφερε να σκοράρει 11 φορές και να δώσει και μία ασίστ, ενώ ήταν εκείνος που πέτυχε και το κρίσιμο γκολ στον τελικό κόντρα στην Φιορεντίνα και χάρισε στον Ολυμπιακό το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο στο ποδόσφαιρο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1mi4hmh77m1)
Ο Μαροκινός κίλερ έγραψε τη δική του ιστορία, καθώς με τα τέρματα που πέτυχε στα νοκ αουτ της διοργάνωσης, ξεπέρασε ποδοσφαιριστές όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Καρίμ Μπενζεμά, ενώ ανακηρύχθηκε και ο κορυφαίος παίκτης του Europa Conference League για τη σεζόν 2023/24, μετά το βραβείο του MVP που πήρε στον τελικό


Τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού στη κορυφαία εντεκάδα του Conference League

Οι εξαιρετικές επιδόσεις του Ολυμπιακού δεν σταματούν εκεί, καθώς η UEFA ανακοίνωσε και την καλύτερα εντεκάδα της διοργάνωσης με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν άλλους τρεις παίκτες, εκτός του Ελ Κααμπί που συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν.

Πέραν του Μαροκινού επιθετικού, στους κορυφαίους βρέθηκαν και οι Νταβίντ Κάρμο, Κώστας Φορτούνης και Ντάνιελ Ποντένσε, ενώ υπάρχουν τρεις παίκτες της Φιορεντίνα, δύο της Άστον Βίλα και από έναν ποδοσφαιριστή έχουν η Κλαμπ Μπριζ και η Βικτώρια Πλζεν.