Ο Βασίλης Σπανούλης μπορεί να έδωσε συνέντευξη Τύπου ως προπονητής του Περιστερίου έπειτα από την ήττα από τον Ολυμπιακό, 84-71, στο κλειστό της οδού Κένεντι, και τον αποκλεισμό πριν τους τελικούς της Basket League, αλλά έδωσε την είδηση ως προπονητής της εθνικής ομάδας

"Ναι, ο Γιάννης θα είναι παρών στην Εθνική", είπε ο Σπανούλης στην ερώτηση για το αν έχει νέα για τις πιθανότητες συμμετοχής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ (2-7 Ιουλίου). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα έχει μαζί του τον μέγκα σταρ του NBA στην προσπάθεια που θα κάνει η Εθνική να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, στο Παρίσι. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1ot5k73ttw9)

Βασίλης Σπανούλης: Προπονήσεις του Αντετοκούνμπο από τη Δευτέρα 

Ο Αντετοκούνμπο, από τη μεριά του, ξεκινάει προπονήσεις από τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου, προκειμένου να είναι έτοιμος για τη διοργάνωση. Ο Giannis βρέθηκε και στο Final 4 της Euroleague, όπου πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου από τον Παναθηναϊκό AKTOR και την επιτυχία του αδελφού του, Κώστα, ενώ στις 29 Μαΐου ήταν στην "OPAP Arena" και είδε εκ του σύνεγγυς την κατάκτηση του τροπαίου του Conference League από τον Ολυμπιακό. 


Η εθνική ομάδα είναι στο δεύτερο όμιλο, με την Αίγυπτο και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Εφόσον τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις, θα προκριθεί στα ημιτελικά. Αν είναι πρώτη στο γκρουπ της, θα παίξει με τη δεύτερη του α' ομίλου, τον οποίο απαρτίζουν οι Σλοβενία, Κροατία και Νέα Ζηλανδία. Εφόσον περάσει αυτό το εμπόδιο, θα παίξει για την πρόκριση στο Παρίσι στον τελικό του τουρνουά, με το νικητή του άλλου ημιτελικού. 


Η Εθνική θα αντιμετωπίσει στις 3 Ιουλίου (21:00) τη Δομινικανή Δημοκρατία και στις 4 του ίδιου μήνα (21:00), την Αίγυπτο. Οι δύο ημιτελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 17:30 και τις 21:00 της 6ης Ιουλίου και ο τελικός, για τις 21:00 της 7ης.