Το ρολόι έγραφε 00:35 και το ημερολόγιο έδειχνε 2 Ιουνίου, όταν οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης σήκωσαν στα χέρια τους τον Κάρλο Αντσελότι και τον πέταξαν στον αέρα. Ο Ιταλός τεχνικός έγινε ο πρώτος προπονητής με πέντε κατακτήσεις Champions League. Είχε γίνει ο πρώτος με τέσσερις.

Ο Αντσελότι έχει συνολικά επτά Κύπελλα Πρωταθλητριών. Ήταν παίκτης της Μίλαν που έκανε το back2back το 1989 και το 1990. Προπονητής της, όταν πήρε τα τρόπαια του 2003 και του 2007, το δεύτερο στην Αθήνα. Οι παριστάμενοι στα επινίκια στο ΟΑΚΑ θυμούνται τον προπονητή της Μίλαν να δείχνει το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά στον μακαρίτη πρόεδρό της, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ωστόσο, δεν ήταν η Ιταλία ο τόπος που θα δοξαζόταν. Ο ήρεμος κύριος Αντσελότι, που πηγαίνει δίπλα στους παίκτες του για να χορέψει μαζί τους, έφτασε στη Μαδρίτη για να μετατραπεί από πολύ καλός προπονητής σε έναν από τους σπουδαιότερους στην Ιστορία.


Carlo Ancelotti danced with his Real Madrid players before they threw him in the air to celebrate ❤️



Ένας εξαιρετικός κόουτς και ένας ακόμα καλύτερος διαχειριστής. Με τα κομψά κοστούμια και γιλέκα του, που μπορεί να πίνει τον καφέ του ακόμα κι αν γύρω του γίνεται χαλασμός. Ακόμα κι αν η Ρεάλ έχει πετύχει ακόμα ένα κρίσιμο γκολ. Ακόμα κι αν η... Έβερτον έχει πετύχει ένα κρίσιμο γκολ. 



How calm Carlo was!



Carlo Ancelotti dancing masterclass


Champions League: Ο... αρχηγός της συμμορίας

Ο Αντσελότι επρόκειτο να αποθεωθεί στην πλατεία της Κυβέλης, που οι φίλοι της Ρεάλ θα μαζευτούν για να αποθεώσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης. Τα 15 Κύπελλα Πρωταθλητριών, αυτονοήτως, τους κατατάσσουν στον επιούσιο λαό του ποδοσφαίρου.


Carlo Ancelloti celebrating LaLiga win with CIGAR 🚬



Ο Ιταλός τεχνικός θα καπνίσει το πούρο του, ίσως έχει πιει και λίγο παραπάνω. Ίσως νοσταλγήσει μια καρμπονάρα, από εκείνες που έτρωγε στα εστιατόρια του Μιλάνου με τον Αντριάνο Γκαλιάνι.

Αυτό θα συμβεί 8 ημέρες πριν κλείσει τα 65 χρόνια ζωής. Γεννημένος στις 10 Ιουνίου του 1959, στο Ρετζόλο της Ιταλίας, ο Αντσελότι ηγείται μίας... κρυφής συμμορίας εξηντάρηδων, που φέτος καταδυνάστευσαν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Καρλέτο, στα 65, έγινε ο δεύτερος Ιταλός προπονητής που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο φέτος. Ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, που κατέκτησε με την Αταλάντα το Europa League, είναι 66. Και ο Βάσκος Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του Conference League, περπατά το 64ο έτος της ζωής του.

Και οι τρεις μαζί αθροίζουν 194 χρόνια ζωής. Και σε αντίθεση με τον Αντσελότι, οι δύο συνομήλικοί του γεύτηκαν το νέκταρ της επιτυχίας αργά στη ζωή. Αν αυτό δεν γεννά ελπίδα, αλλά και την πεποίθηση ότι δεν είναι ποτέ αρκετά αργά για να δημιουργήσεις αυτό που η ύπαρξή σου πρέπει να υπακούσει, είναι άγνωστο τι μπορεί να το κάνει.