Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (No9) τα... χρειάστηκε από τον Ματέο Αρνάλντι (No35) ο οποίος του έβαλε δύσκολα, προηγήθηκε με 1-0 στα σετ όμως ο Έλληνας τενίστας έβγαλε αντίδραση και με απίστευτο ξέσπασμα κυριάρχησε στα τέσσερα επόμενα σετ για να φτάσει στο 3-1 που τον... στέλνει στα προημιτελικά του Roland Garros! O Στέφανος που έχει μεγάλο στόχο να διακριθεί και να πετύχει στο κορυφαίο γαλλικό τουρνουά και φυσικά είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα, θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κάρλος Αλκαράθ (Νο3) για να βρεθεί στους "4"!


Έκανε την ανατροπή και προκρίθηκε στους "8" του Roland Garros ο Τσιτσιπάς

O Tσιτσιπάς ξεκίνησε νωθρά στο παιχνίδι και υπέκυπτε σε αβίαστα λάθη σε αντίθεση με τον Αρνάλντι που έδειχνε περισσότερο συγκεντρωμένος στα σημεία και πέρασε μπροστά με 4-1 στα γκειμ. Ο Στέφανος κατάφερε να μειώσει σε 4-2 και στη συνέχεια σε 5-3 ωστόσο ο Ιταλός που είχε τα ηνία, επιβλήθηκε και στο ένατο κρίσιμο γκέιμ και με 6-3 κατέκτησε το πρώτο σετ και πήρε προβάδισμα με 1-0.

Ο Έλληνας τενίστας έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο σετ, προηγήθηκε με 2-1 ωστόσο ο Αρνάλντι ισοφάρισε, με break έκανε το 3-2 και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Στέφανου και πέρασε μπροστά με 4-2. Ο Τσιτσιπάς με φοβερή αντεπίθεση ισοφάρισε σε 5-5 και προηγήθηκε με 6-5 όμως ο αντίπαλος του ισοφάρισε σε 6-6 και η κατάκτηση του δεύτερου σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ, εκεί όπου ο Στέφανος έβγαλε την ανωτερότητα του ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ.


Με την αυτοπεποίθηση στα... ύψη μετά την ισοφάριση, ο Στέφανος μπήκε φουριόζος στο τρίτο σετ και αποφαφισμένος να επιβληθεί, προηγήθηκε με 5-1 και έδειχνε ασταμάτητος, ο Αρνάλντι που δεν μπορούσε να βρει τις λύσεις απάνεντι στην αντεπίθεση του Τσιτσιπά το μόνο που κατάφερε να κάνει είναι να μειώσει σε 5-2 όμως ο Έλληνας ήταν... απολαυστικός στο όγδοο γκειμ και με 6-2 πήρε προβάδισμα με 2-1 στα σετ.

Ο Τσιτσιπάς με break έκανε το 1-0 σ' ένα σημείο που έδειχνε να έχει βρει απίστευτο ρυθμό και συγκέντρωση, έφτασε εύκολα στο 4-0, ο Αρνάλντι που κατάφερε που μείωσε σε 4-1 δεν μπορούσε να κάμψει με τίποτα την ανωτερότητα του Έλληνα τενίστα που στο έκτο γκέιμ έκανε τη... δουλειά και πήρε προβάδισμα με 5-1. Ο Ιταλός δεν ήθελε να παραδώσει... εύκολα τα όπλα, μείωσε σε 5-2 όμως ο Τσιτσιπάς έκανε αυτό που έπρεπε στο όγδοο γκέιμ και με 5-2 έκανε το 3-1 στα σετ και πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά.