Παρά το εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο της Ντόρτμουντ και τις σπουδαίες ευκαιρίες που έχασε για να προηγηθεί, η Ρεάλ Μαδρίτης απέδειξε περίτρανα για ποιο λόγο είναι η "Βασίλισσα" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το τελικό 2-0 έδωσε στους "μερέγχες" το 15ο Champions League της ιστορίας τους.

Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς Champions League και Αντσελότι χωρίς πούρο δεν γίνεται

Η Ρεάλ Μαδρίτης και το Champions League έχουν γίνει πλέον δύο έννοιες συνυφασμένες. Ακόμη κι αν δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ, βρήκε ξανά τον τρόπο μέσω ενός κόρνερ να διασπάσει την άμυνα των Βεστφαλών και κατέκτησε το 15ο τρόπαιο της ιστορίας της.

Οι πανηγυρισμοί ξεκίνησαν από νωρίς στο γήπεδο, αλλά μόλις επέστρεψαν στην Ισπανία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση στη πλατεία Θιβέλες. Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση της La Liga που είχαν κάνει την ίδια ακριβώς διαδρομή, ήρθε η ώρα για το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Όπως δεν λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή, έτσι δεν γίνεται να απουσιάζει ο Κάρλο Αντσελότι και το... πούρο του από τους πανηγυρισμούς. Ο Ιταλός προπονητής - που έγινε ο πολυνίκης του θεσμού με πέντε κατακτήσεις - τράβηξε για ακόμη μία φορά τα βλέμματα και πόζαρε με τους παίκτες του όπως το 2022.