Θα ήταν ωραίο, για την επανασύνδεσή τους, να παίξει παρέα με την Πάουλα Μπαντόσα στο μικτό διπλό του Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αλλά δεν βγαίνουν τα κουκιά. Ο Έλληνας τενίστας, νούμερο 9 στην παγκόσμια κατάταξη, έχει μπροστά του την πρόκληση του Κάρλος Αλκαράθ και δεν τον... παίρνει να σπαταλά δράμι ενέργειας. 

Ούτως ή άλλως έχει την υποχρέωση του διπλού Ανδρών, αφού προκρίθηκε με τον αδελφό του, Πέτρο, στο δεύτερο γύρο. Το απόγευμα της Δευτέρας αντιμετώπιζαν τους Κράγιτσεκ και Ντόντινγκ. Το πρόγραμμα της Τρίτης, 4 Ιουνίου, ως και το απόγευμα της Δευτέρας, είχε βγει για το απλό Ανδρών και Γυναικών και μόνο στο κεντρικό κορτ, το "Φιλίπ Σατριέ". Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ στον τελευταίο προημιτελικό του κεντρικού κορτ, οπότε το παιχνίδι θα είναι σίγουρα βραδινό. Μάλιστα, είναι τόσο... prime time, που ακόμα κι αν υπάρχει η δυνατότητα δεν θα αρχίσει πριν τις 21:15 της 4ης Ιουνίου. 

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η πλέον δυσμενής παράδοση

Ο Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει την πιο ισχυρή νέμεσή του. Απέναντι στον 21χρονο Αλκαράθ, σε πέντε αναμετρήσεις αρχής γενομένης από το US Open του 2021, δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης. Ο Αλκαράθ, που λογίζεται ως ο διάδοχος των τριών μεγάλων (Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Φέντερερ), νίκησε τον Τσιτσιπά στον προημιτελικό του περυσινού Roland Garros, χάνοντας μόλις τρία γκέιμ στα δύο πρώτα σετ. Ο Έλληνας τενίστας οδήγησε το τρίτο στο τάι μπρέικ, αλλά δεν μπόρεσε να επικρατήσει σε αυτό. 

Ο Αλκαράθ έχει νικήσει άλλες δύο φορές στο χώμα τον Τσιτσιπά, αμφότερες στο 500άρι Όπεν της Βαρκελώνης το 2022 και το 2023. Πλην του US Open το 2021, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα πέντε σετ (με τον Τσιτσιπά να κατακτά το τέταρτο με μπάγκελ, δηλαδή 6-0, και να χάνει το πέμπτο στο τάι μπρέικ), το νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης τον νίκησε στο 1000άρι τουρνουά του Μαϊάμι, σε σκληρό κορτ, το 2022. Τα συνολικά σετ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι 12-3 υπέρ του 21χρονου από τη Μούρθια.