Η συνεργασία της Τσέλσι με τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο είχε όλα τα υλικά της φαρσοκωμωδίας και έπειτα από το χωρισμό από τον Αργεντινό τεχνικό, οι "μπλε" στράφηκαν στον Έντσο Μαρέσκα, τον οποίο ανακοίνωσαν επισήμως το απόγευμα της Δευτέρας, 3 Ιουνίου. Ο Μαρέσκα υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Τσέλσι, ενώ υπάρχει οψιόν ανανέωσης για ακόμα ένα χρόνο, δείγμα της αισιοδοξίας που έχουν για το νέο εγχείρημα οι Λονδρέζοι. 

Τσέλσι: Γιατί απέκτησε τον Μαρέσκα


Ο Ιταλός, που έπαιξε για λογαριασμό του Ολυμπιακού την περίοδο 2009-10, έκανε σπουδαία δουλειά στη Λέστερ, η οποία, προφανώς, μετά τον Κλαούντιο Ρανιέρι θα εμπιστεύεται Ιταλούς τεχνικούς ως το τέλος του... χρόνου. Οι "αλεπούδες" δικαιώθηκαν στην ουσιαστικά πρώτιστη εμπειρία του 44χρονου ως πρώτου προπονητή, αν εξαιρεθεί ένα διάστημα περίπου πέντε μηνών στην Πάρμα, με την οποία συμφώνησε τέλη Μαΐου του 2021 και απολύθηκε τέλη Νοεμβρίου. 

Ο Μαρέσκα, που ήταν συνεργάτης του Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι τις σεζόν 2020-21 και 2022-23, βρήκε δουλειά στη Λέστερ, την οποία οδήγησε στην Premier League. Οι "αλεπούδες" ήθελαν να τον κρατήσουν, ωστόσο οι "μπλε" πλήρωσαν ένα ποσό που κυμαίνεται ανάμεσα σε 10 και 12 εκατομμύρια ευρώ, που είναι πολλά χρήματα για έναν ουσιαστικά πρωτόπειρο προπονητή. 


View this post on Instagram

A post shared by Chelsea FC (@chelseafc)




Από τη διοίκηση δημοσιεύτηκε η ακόλουθη δήλωση: "Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε αυτόν και την υπόλοιπη αθλητική ομάδα στην εκπλήρωση των δυνατοτήτων τους και των προσδοκιών μας τα επόμενα χρόνια. Είναι ένας εξαιρετικά προικισμένος προπονητής και ηγέτης που είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να βοηθήσει στην εκπλήρωση του οράματος και των αγωνιστικών μας στόχων για τον σύλλογο".

Ο Μαρέσκα, από τη μεριά του, τόνισε: "Το να ενταχθείς στην Τσέλσι, έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο, είναι όνειρο για κάθε προπονητή... Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος γι' αυτό. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με μια πολύ ταλαντούχα ομάδα παικτών και προσωπικού για να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα συνεχίσει την παράδοση επιτυχίας του συλλόγου και θα κάνει τους οπαδούς μας περήφανους".