Ουδόλως αμελητέα είναι η νίκη που πέτυχαν ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς επί των Όστιν Κράιτσεκ και Ιβάν Ντόντιγκ στο δεύτερο γύρο του διπλού Ανδρών στο Roland Garros. Τα αδέλφια επικράτησαν 2-1 σετ με ανατροπή (6-4, 5-7, 3-6) επί ενός ζευγαριού που είναι το νούμερο 4 στην παγκόσμια κατάταξη. Οι Κράιτσεκ και Ντόντιγκ πήραν το πρώτο σετ, ωστόσο στο δεύτερο έγινε απίθανη μάχη, με τους Τσιτσιπάδες να αρνούνται να παραδοθούν. 

Έλυσαν το γρίφο σε μία ώρα και έξι λεπτά, παίρνοντας και μια τρόπον τινά εκδίκηση για τον αποκλεισμό τους στη φάση των "32" του US Open το 2023. Οι Έλληνες τενίστες έκαναν τη διαφορά στο δεύτερο σερβίς, όπου πήραν το 64% των πόντων που κρίθηκαν εκεί, ενώ το ζευγάρι των Αμερικανού και Κροάτη μόλις το 50%. 

Roland Garros: Δουλειές με φούντες για τον Στέφανο Τσιτσιπά


Οι Τσιτσιπάδες θα τεθούν αντιμέτωποι την Τρίτη 4 Ιουνίου με τον Τσέχο Τόμας Ματσάκ και τον Κινέζο Ζιζέν Ζανγκ, που νίκησαν σχετικά εύκολα, 2-0 σετ, τους Ολλανδούς Ρόμπιν Χάασε και Μπότις φαν ντε Ζάντσουλπ. Η αναμέτρηση πιθανολογείται για το μεσημέρι της Τρίτης μετά τις 14:00. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο Τσιτσιπάς την ίδια ημέρα θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ στον προημιτελικό του μονού Ανδρών, σε παιχνίδι που δεν θα αρχίσει πριν τις 21:15.

Ως εκ τούτου, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δικαιώνεται για την απόφασή του να αφήσει το μικτό διπλό, που θα λάμβανε μέρος με την Πάουλα Μπαντόσα. Σημειώνεται ότι η Ισπανίδα ηττήθηκε εύκολα, 2-0 σετ, από τη φίλη της Αρίνα Σαμπαλένκα στον τρίτο γύρο του απλού Γυναικών. Η Σαμπαλένκα, που είχε μπει στο μικροσκόπιο μετά την αυτοκτονία του φίλου της, Κονσταντίν Κολτσόφ, νίκησε το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Ιουνίου 2-0 σετ την Έμα Ναβάρο και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros.