Ο Παναθηναϊκός το μόνο που δεν ήθελε στην περίπτωση του Μαουρίτσιο Σάρι ήταν να μαθευτεί η πρόταση που του έκανε αλλά και το ταξίδι που έκανε ο Γιάννης Αλαφούζος στη Ρώμη στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Πρόκειται για δύσκολη περίπτωση και, αν η απάντηση είναι αρνητική, θα επηρεάσει το κοινό αίσθημα αναφορικά με τον επόμενο στόχο.

Κοινώς, ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί "πιεσμένος" με τον επόμενο στόχο του. Ωστόσο, αυτήν τη στιγμή στο επίκεντρο είναι ο Μαουρίτσιο Σάρι. Ο 65χρονος προπονητής, τις μέρες που ζήτησε προθεσμία για να απαντήσει, εξέτασε με κάθε λεπτομέρεια το ρόστερ, τις δυνατότητές του, το μπάτζετ για μεταγραφές που του προτάθηκε και τη γενικότερη προοπτική των "πράσινων". Έμαθε τα πάντα για το προπονητικό κέντρο αλλά και το γήπεδο που θα αγωνίζεται η ομάδα, για τη νέα σεζόν, που αναμένεται να είναι το ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός: Όσο γρηγορότερα απαντήσει τόσο καλύτερα


Η απάντηση του αναμένεται τις επόμενες ώρες, αλλά ο χρόνος που περνάει δεν είναι προς όφελος του Παναθηναϊκού. Γιατί προκύπτει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες, μεγαλύτερου βεληνεκούς. Το όνομα του Σάρι ακούστηκε για τη Λέστερ (έφυγε για την Τσέλσι ο Μαρέσκα) αλλά και την Μπράιτον (τέλος ο Ντε Τσέρμπι).

Το θέμα είναι πως τις τελευταίες ώρες προέκυψε και η Φιορεντίνα. Καθώς ο Βιτσέντσο Ιταλιάνο ετοιμάζεται να αναχωρήσει μετά από τρία χρόνια παραμονής και δύο χαμένους τελικούς στο Europa Conference League, τον πιο πρόσφατο από τον Ολυμπιακό. Οι "βιόλα" είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση αφού έχει έτοιμο κορμό, πολλά χρήματα για μεταγραφές και με προοπτική να κυνηγήσει έξοδο στο Champions League.

Για το λόγο αυτό, ο Παναθηναϊκός ήθελε να πάρει γρήγορα μια απάντηση από τον Σάρι και να μην πάει σε... θρίλερ, κάτι που έχει αρχίσει να... παίζεται.

Με βάση τα όσα λένε στην Ιταλία, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει σημείο επαφής με τον Σάρι, μέσω του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος ασχολείται με μανατζερικές δουλειές κι έχει καλές σχέσεις με το γραφείο BASE, το οποίο τον εκπροσωπούσε στο παρελθόν όταν ήταν παίκτης.

Με το συγκεκριμένο μεγάλο γραφείο συνεργάζεται ο Αλεσάντρο Πελεγκρίνι, που πήρε ξανά τα δικαιώματα του 65χρονου προπονητή. Το κασέ του είναι πάνω από τα 4 εκατ. ευρώ και για τον λόγο αυτό ο Παναθηναϊκός έκανε αυτή την πρόταση - μαμούθ καθώς καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει προσφέρει τέτοιο συμβόλαιο σε προπονητή.

Η προοπτική της Ελλάδας δεν είναι και η καλύτερη για τον Μαουρίτσιο Σάρι, αλλά αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός με την κατάκτηση του Conference League, έδωσε πολλούς πόντους στην χώρα. Αν κάποιος το σκεφτόταν πολύ για να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα, τώρα βλέπει πως υπάρχουν αρκετά θετικά.

Στην περίπτωση του Σάρι βέβαια οι δυσκολίες είναι μεγάλες, ωστόσο όσο δεν απαντά ο Παναθηναϊκός ελπίζει.