Το Euro 2024 βρίσκεται προ των πυλών και οι εθνικές ομάδες μετρούν... αντίστροφα για το ποδοσφαιρικό ραντεβού που δίνεται στα γήπεδα της Γερμανίας! Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα δίνουν δυνατά φιλικά παιχνίδια προκειμένου οι προπονητές να κάνουν δοκιμές και οι ομάδες αλλά και οι παίκτες να αποκτήσουν ρυθμό ενόψει των σπουδαίων αναμετρήσεων που θα ακολουθήσουν σε 10 μέρες! Αγγλία και Κροατία "καθάρισαν" με τριάρα τις Βοσνία - Ερζεγοβίνη και Βόρεια Μακεδονία, ενώ λευκή ισοπαλία σημειώθηκε στον φιλικό αγώνα της οικοδέσποινας του Euro Γερμανίας με την Ουκρανία. "Έβγαλε" 90ο λεπτό ο στόπερ της ΑΕΚ, Ντομαγκόι Βίντα.

Άνετη τριάρα της Αγγλίας στην Βοσνία - Ερζεγοβίνη και... ζέσταμα ενόψει Euro 2024

H Αγγλία που λογίζεται ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2024, υποδέχθηκε την Βοσνία - Ερζεγοβίνη στο "St.James Park" την οποία και κέρδισε άνετα με 3-0, με τον Γκάρεθ Σάουγκειτ να δοκιμάζει αρκετά πρόσωπα στην ενδεκάδα και να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας. Τα "τρία λιοντάρια" ήταν ανώτερα καθ' όλη τη διάρκεια, κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ και τα τρία γκολ προήλθαν από τρεις διαφορετικούς σκόρερ.

Αγγλία-Βοσνία: 3-0 (Friendly Match, 03/06/2024)


Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, ωστόσο στο δεύτερο μέρος οι Άγγλοι... πάτησαν γκάζι και προηγήθηκαν στο 60ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πάλμερ. Ο Αλεξάντερ - Άρνολντ "έγραψε" με υπέροχο γκολ το 2-0, ενώ το... κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-0 έβαλε ο Χάρι Κέιν στο 88ο λεπτό.

ΑΓΓΛΙΑ:
 Πίκφορντ, Κονσά, Γκουεχί (62' Μπράθγουεϊτ), Ντανκ (73' Γκόμεζ), Τρίπιερ (62' Γουάρτον), Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκάλαχερ, Μπόουεν, Πάλμερ (61' Μάντισον), Έζε (63' Γκρίλις), Γουότκινς (62' Κέιν)

ΒΟΣΝΙΑ: Βάσιλι, Αχμέντζοβιτς (82' Μουχαμέροβιτς), Μπίκατσιτς (74' Μούγιακιτς), Κάτιτς, Γκαζιμπέγκοβιτς, Γκίγκοβιτς (82' Μπούρνιτς), Ταχίροβιτς, Σάριτς (63' Χουσενμπαϊσίτς), Ράντελιτς (74' Χατζικάντουνιτς), Χαϊραντίνοβιτς, Ντεμίροβιτς (74' Ταμπάκοβιτς)


"Κόλλησε" στο μηδέν η Γερμανία κόντρα στην Ουκρανία

H oικοδέσποινα Γερμανία για το Euro 2024 δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στην φιλική αναμέτρηση με την μαχητική Ουκρανία στο Μαξ Μόρλοκ της Νυρεμβέργης, με τις δυο ομάδες να ανδεικνύονται ισόπαλες 0-0. Οι Γερμανοί ήταν ανώτεροι, είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες ωστόσο δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ. Ο Γιούλιαν Νάγκλεσμαν χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του, ενώ όταν μπήκε στο δεύτερο μέρος ο 21χρονος παίκτης της Χόφενχαϊμ, Μπάιερ που έκανε το ντεμπούτο του με το εθνόσημο, "έκλεψε" τις εντυπώσεις και είχε καλές ευκαιρίες για γκολ.

Γερμανία-Ουκρανία: 0-0 (Friendly Match, 03/06/2024)

Τα "πάντσερ" είχαν 21 (!) τελικές στο παιχνίδι σε αντίθεησ με τους Ουκρανούς που είχαν έξι και προσπαθούσαν να "χτυπήσουν" κυρίως με αντεπιθέσεις, ενώ ήταν προσηλωμένοι κυρίως στο ανασταλτικό και αμυντικό κομμάτι περιορίζοντας τις επιθετικές αρετές των αντιπάλων τους που τους άφησαν στο... μηδέν. Τονίζεται ότι η Γερμανία θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ελλάδα, σε μια πρόβζα "τζενεράλε" λίγο πριν το Euro.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Τα (60' Κοχ), Άντον, Μίτελστεντ, Άντριχ (71' Πάβλοβιτς), Γκρος, Βιρτς (46' Ουντάβ), Γκιντογκάν (46' Φούριχ), Μουσιάλα (59' Μπάιερ), Χάβερτς (59' Μίλερ)


ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Τρούμπιν, Κονόπλια (80' Τίμτσουκ), Ζαμπάρνι, Σβάτοκ, Ματβιγένκο, Ζιντσένκο, Τσιγκάνγκοφ (64' Γιαρμολένκο), Στεπανένκο (64' Μπράζκο), Μούντρικ (65' Ζούμπκοφ), Γιάρεμτσουκ (73' Ντόβμπικ), Σαπαρένκο (73' Σουντάκοφ)

Εύκολη νίκη της Κροατίας επί της Βόρειας Μακεδονίας - Αγωνίστηκε 90 λεπτά ο Βίντα

H Kροατία είχε εύκολο έργο απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία την οποία "διέλυσε" με 3-0 και έβαλε τις βάσεις για νίκη από το πρώτο μέρος που βρήκε δυο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ, Ντομαγκόι Βίντα αγωνίστηκε όλο το 90ο λεπτό και έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Μάγερ ήταν "καυτός" σκοράροντας στο 10ο και το 45ο λεπτό για να δώσει το προβάδισμα στους Κροάτες με 2-0 πριν την ανάπαυλα, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 79' ο Πάσαλιτς.

Croatia vs Macedonia 3-0 Hіghlіghts & All Goals 2024 HD


ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Βίντα, Έρλιτς (67' Πόγκρατσιτς), Σόσα, Μπατούρινα (67' Πάσαλιτς), Κόβατσιτς (46' Σούσιτς), Μάγερ, Κράμαρτιτς (55' Ιβανούσετς), Πέρισιτς (60' Πιάτσα), Πέτκοβιτς (59' Μπούντιμιρ)