Η ΑΕΚ κινήθηκε πολύ στο παρασκήνιο για το θέμα με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι και ουσιαστικά "πείραξε" το μυαλό του στις επαφές που έκανε με τον Παναθηναϊκό για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι και ο ατζέντης του δεν πήγαν με θετική σκέψη στις διαπραγματεύσεις και η αιτία ήταν η ΑΕΚ. Καθώς του πρότεινε καλύτερο συμβόλαιο από ότι του πρόσφερε ο Παναθηναϊκός. Ο ίδιος είχε θαμπωθεί και από το γεγονός πως η ΑΕΚ ήταν πρωταθλήτρια και ξανά διεκδικήτρια του τίτλου.

Επίσης δέχθηκε κι έντονο... πρέσινγκ από τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος είναι ενεργός σε επαφές για μεταγραφές. Κάτι που έκανε και πέρσι με τον Σεντρίκ Μπακαμπού του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" τα έμαθαν όλα όμως, ο παίκτης το παραδέχθηκε, αλλά χάλασαν και οι μεταξύ τους σχέσεις.

Η Ένωση λοιπόν "κλείδωσε" τον Ιταλό τερματοφύλακα με αποτέλεσμα να έρθει και το άσχημο τέλος με τον Παναθηναϊκό.

Όταν ο Παναθηναϊκός έβγαλε τον Μπρινιόλι στη... σέντρα


Στις 13 Ιανουαρίου η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έβγαλε μια ανακοίνωση όπου εξιστόρησε ό,τι έγινε με τον Μπρινιόλι. Από τα δύο ραντεβού του Νοεμβρίου όπου δεν εμφανίστηκε ο ατζέντης του, έως το τελευταίο με τον Μπρινιόλι όπου έγινε με τον Γιάννη Αλαφούχζο και τον τεχνικό διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου, εκεί στις αρχές Ιανουαρίου. Του τόνισαν πως γίνονται αποδεκτές οι προτάσεις του, αλλά και πάλι ο Μπρινιόλι είπε όχι.

Πίσω από αυτή την άρνηση του 32χρονου τερματοφύλακα ήταν η ΑΕΚ. Μάλιστα στην πορεία που ο Μπρινιόλι τέθηκε στο περιθώριο από τους "πράσινους" χάθηκαν και τα... ίχνη του.

Πήγαινε για προπονήσεις στο Κορωπί αφού έπρεπε να τηρήσει και το συμβόλαιο του. Απέφευγε όμως τις πολλές συναντήσεις και γενικά να μιλάει καθώς ήθελε να μείνει στην αφάνεια. Για να σταματήσουν τα δημοσιεύματα που τον συνέδεαν με την ΑΕΚ.

Τι έλεγε ο Μπρινιόλι στους Ιταλούς, τι ήθελε η ΑΕΚ


Βέβαια κατά καιρούς τα Ιταλικά ΜΜΕ τον αναζήτησαν για να μάθουν κάτι για το μέλλον του, αλλά ο ίδιος τους απέφευγε ενώ ζητούσε να τον ρωτήσουν ό,τι θέλουν, όχι όμως ιδιαίτερα για το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Για να μην έρθει ξανά στην επιφάνει η διαμάχη του με τον Παναθηναϊκό και όσα συνέβησαν. Άλλωστε λένε πως ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός...

Κάπως έτσι το όνομα του Μπρινιόλι "εξαφανίστηκε" από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ελλάδας. Κάτι που ήθελε και η ΑΕΚ για να μην υπάρχει συνέχεια αυτή η σύνδεση, αλλά και να μην δημιουργηθούν προβλήματα με τους τερματοφύλακες του ρόστερ και ειδικότερα με τον βασικό, Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

Το θέμα ήρθε αυτές τις μέρες στην επιφάνεια από τα Ιταλικά ΜΜΕ καθώς ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Μπρινιόλι. Και την πρώτη μέρα που θα είναι επίσημα ελεύθερος θα γίνει γνωστό και το επόμενο βήμα στην καριέρα του, που όλα δείχνουν πως θα είναι η ΑΕΚ, αν και με τις μεταγραφές, μέχρι να πέσουν οι υπογραφές, κανείς δεν είναι απόλυτα σίγουρος.