Ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο1) κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια των Λορέντσο Μουζέτι και Φραντσίσκο Τσερούντολο με σπουδαία ανατροπή για να βρεθεί στα προημιτελικά του Roland Garros, ωστόσο η συμμετοχή του κορυφαίου Σέρβου τενίστα κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ (Νο7) για τη φάση των "8" την Τετάρτη (05/06) είναι στον... αέρα, καθώς αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο εδώ και κάποιες εβδομάδες και δεν γνωρίζει αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί. "Είχα κάποια θέματα με το γόνατο εδώ και εβδομάδες, δεν ξέρω αν θα παίξω τον προημιτελικό", δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου.

Αμφίβολος για τα προημιτελικά του Roland Garros κόντρα στον Ρουντ ο Τζόκοβιτς

Αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς στον προημιτελικό του Roland Garros με τον Κάσπερ Ρουντ και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει το κορυφαίο γαλλικό τουρνουά χωρίς το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης! Ο Σέρβος τενίστας αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου πως αντιμετωπίζει πρόβλημα με το γόνατο τις τελευταίες εβδομάδες και έτσι όλα θα κριθούν την τελευταία στιγμή και από τις συζητήσεις που θα κάνει με την ομάδα του και το ιατρικό τιμ για την κατάσταση του.

Μάλιστα, τόνισε πως ένιωσε πόνο σ' ένα γλίστρημα που είχε στο δεύτερο σετ και πως το να παίξει πέντε σετ ήταν το πιο απαιτητικό πράγμα που θα μπορούσε να κάνει ο ίδιος.


"Είχα κάποια θέματα με το γόνατο εδώ και εβδομάδες, τίποτα σοβαρό όμως. Στο 2ο σετ είχα ένα γλίστρημα και ένιωσα πόνο. Πήρα πολλά παυσίπονα για να συνεχίσω και ξεκίνησαν να λειτουργούν από το τέλος του 4ου σετ. Δεν ξέρω αν θα παίξω τον προημιτελικό. Θα περιμένουμε και θα δούμε", τόνισε αρχικά.

Για το πώς πέρασε την ημέρα του μετά την πρόκρισή του εις βάρος του Μουζέτι, είπε: "Κοιμόμουν σχεδόν όλη μέρα. Το να παίξω πέντε σετ ήταν το πιο απαιτητικό πράγμα που έκανα. Έκανα πολλή δουλειά αργότερα με τον φυσιοθεραπευτή μου, για να μειώσω την ένταση στους μυς και τις αρθρώσεις. Προσπάθησα να κοιμηθώ καλά. Σωματικά ήμουν καλά πριν από τον αγώνα σήμερα, δεν θεωρώ ότι με επηρέασε εκείνο το ματς, αυτός ο τραυματισμός ήρθε απρόσμενα. Θα συζητήσω τώρα με την ομάδα μου και θα δούμε τι θα κάνουμε για το γόνατό μου".