Τόσα και τόσα συνθήματα, τόσα και τόσα τραγούδια που αναδείκνυαν τη μοναδικότητα του πιο τρελού ονείρου που φώλιαζε στην ψυχή κάθε αγνού φίλου του Ολυμπιακού. Αυτό το… ρημάδι το Ευρωπαϊκό που έμοιαζε να στοιχειώνει γενιές και γενιές "ερυθρόλευκων" φιλάθλων είναι πια εδώ! Έχει πάρει τη θέση του στη μεγαλύτερη αθλητική τροπαιοθήκη που μπορεί να συναντήσει κανείς σ’ αυτή τη μικρή κουκίδα της Υφηλίου που λέγεται Ελλάδα!

Γιατί; Γιατί απλά ένας άνθρωπος δεν εγκατέλειψε ποτέ τα όνειρά του! Γιατί η αγνή, η ανιδιοτελής, η σχεδόν παθολογική του αγάπη για τον Ολυμπιακό στην οποία μυήθηκε από μικρό παιδί δεν του επέτρεπε ποτέ να τα παρατήσει. Να ρίξει λευκή πετσέτα. Να ψιθυρίσει "δεν αντέχω άλλο". Να λυγίσει είτε από το βάρος της απογοήτευσης σε δύσκολες βραδιές, είτε ακόμη και από την αχαριστία που εισέπραττε όταν ένα αρνητικό αποτέλεσμα μετατρεπόταν σε… τσουνάμι ισοπέδωσης που παρέσερνε τα πάντα στο διάβα του.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η κληρονομιά του Μιλτιάδη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όμως, δεν έμαθε ποτέ να λυγίζει! Αυτή ήταν η πλέον ανεκτίμητη κληρονομιά που του άφησε ο πατέρας του, ο Μιλτιάδης που είναι σίγουρο ότι από κάπου ψηλά αισθάνεται εξαιρετικά περήφανος και για τον γιο του και για τον εγγονό του.

Το τρόπαιο σε αυτούς που δεν είναι πια κοντά μας

Μπορούν να ειπωθούν πολλά για το ανεπανάληπτο ποδοσφαιρικό έπος που μας προσέφεραν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του Ολυμπιακού το βράδυ της Τετάρτης. Ενδεχομένως και οι ίδιοι να μην έχουν συνειδητοποιήσει πόσες ψυχές άγγιξαν, πόσες ζωές άλλαξαν, πόσους ανθρώπους έκαναν να πιστέψουν στο ακατόρθωτο.

Ο Μαρινάκης, ο Ολυμπιακός και τα πιο δύσκολα στοιχήματα

Τίποτα απ’ όλα αυτά, όμως, δεν θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχε ένας… τρελαμένος παθιασμένος Ολυμπιακός στην κορυφή του οικοδομήματος. Ένας άνθρωπος που δεν σταματά να βάζει με τον εαυτό του τα πιο δύσκολα στοιχήματα και να τα κερδίζει!

Τα ξημερώματα της Πέμπτης βλέποντας συγκινημένος χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας να κλαίνε από περηφάνια και ευτυχία ο Βαγγέλης Μαρινάκης οριοθέτησε το επόμενο μεγάλο "ερυθρόλευκο" όνειρο: Την κατάκτηση του Europa League.

Κι αυτή τη φορά ακόμη και όσοι των ειρωνεύονταν εδώ και 15 χρόνια κάθε φορά που αναφερόταν στο όραμα της κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού τροπαίου σιώπησαν. Γιατί ένα βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια συνειδητοποίησαν ότι όταν ένας άνθρωπος είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει τα όνειρά του, κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να του στερήσει την υλοποίησή τους. Πόσο μάλλον όταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει αποδείξει πως ό,τι ονειρεύεται το κατακτά!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1moi3fiwnox)


Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κυριακάτικη Απογευματινή".