Η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2024 αλλά θα πάρει μια... γεύση από αυτό. Κι αυτό γιατί την Παρασκευή θα δώσει το φιλικό με τη Γερμανία στο Μένχενγκλαντμπαχ, η οποία είναι και οικοδέσποινα.

Η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας αναχώρησε για τη Γερμανία, όπου θα δώσει ένα δυνατό τεστ έχοντας στον πάγκο τον Νίκο Παπαδόπουλο. Είναι ο υπηρεσιακός προπονητής, καθώς στην ΕΠΟ δεν έχουν πάρει την απόφασή τους για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο.

Σχετικά με την αποστολή που κάνει το ταξίδι, ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει πάρει τους εξής παίκτες: Βλαχοδήμος, Τζολάκης, Μανδάς, Αθανασιάδης, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Κουλιεράκης, Χατζηδιάκος, Ρότα, Σάλιακας, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Γιαννούλης, Σιώπης, Κουρμπέλης, Ντόη, Μπουχαλάκης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Τσιγγάρας, Μασούρας, Τζόλης, Λημνιός, Ιωαννίδης, Παυλίδης, Δουβίκας.

ethniki_1
ethniki_2
ethniki_3
ethniki_4
ethniki_5
ethniki_6

Ο Νίκος Παπαδόπουλος για την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας

Μετά τη Γερμανία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Μάλτα, σε ένα ακόμα τεστ, το οποίο θα διεξαχθεί την Τρίτη (11/6).

Ο προσωρινός εκλέκτορας της Εθνική Ελλάδας, Νίκος Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε χθες, τόνισε μεταξύ άλλων:

"Είναι μεγάλη τιμή για εμένα. Ήμουν στην Κ21, που είναι επίσης μεγάλη τιμή, όταν φοράς μόνο και μόνο το εθνόσημο. Για τα δύο φιλικά, όλοι μας θα θέλαμε να είναι διαφορετική κατάσταση και να είναι προετοιμασία για το Euro. Δυστυχώς δεν προκρίθηκε η Εθνική. Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να δείξουμε πως αξίζαμε να βρισκόμαστε στο Euro. Έχουμε αρκετά νέα πρόσωπα και θα δώσουμε ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες μας.

Έχω πίστη πως θα έχουμε μία καλή εικόνα. Αυτό που έχω ζήσει την πρώτη εβδομάδα των προπονήσεων είναι πως τα παιδιά είναι οικογένεια, κάτι που φαινόταν και με τον προηγούμενο προπονητή. Θέλουμε να βγάλουμε εγωισμό και να δείξουμε πως αξίζαμε να είμαστε εκεί".