Ακόμα κι αν δεν είναι σπάνιο όσο είδος χελιδονιού στη Μαδαγασκάρη να αποσύρεται τενίστας σε τουρνουά λόγω τραυματισμού, η βιονικότητα του Νόβακ Τζόκοβιτς ίσως δίνει σε αυτό το Roland Garros την αίσθηση της αλλαγής φρουράς. Ο Σέρβος τενίστας δοκιμαζόταν από έναν τραυματισμό στο γόνατο και αφού είδε και αποείδε, αποφάσισε να αποχωρήσει πριν τον προημιτελικό του με τον Κάσπερ Ρουντ. 

Ο Νορβηγός τενίστας, που έχει φτάσει σε διαδοχικούς τελικούς Roland Garros και πέρυσι έχασε από τον Τζόκοβιτς (ενώ το 2022 δοκίμασε το "δηλητήριο" της τελευταίας μορφής ενός πανίσχυρου Ράφα Ναδάλ), πέρασε στον ημιτελικό και θα παίξει με αντίπαλο έναν εκ των Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Άλεξ ντε Μινόρ, που θα παίξουν το βραδινό προημιτελικό της 5ης Ιουνίου (όχι πριν τις 21:15). 

Roland Garros: Πού βρίσκεται ο Τσιτσιπάς


Από τη μεριά του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει μπροστά του τη μεγάλη πρόκληση του Κάρλος Αλκαράθ στον τελευταίο προημιτελικό της 4ης Ιουνίου (21:15) στο "Φιλίπ Σατριέ". Προφανώς, η αποχώρηση του Τζόκοβιτς δεν κάνει πιο εύκολο το δρόμο του, καθώς θα αντιμετωπίσει έναν τενίστα από τον οποίο έχει ηττηθεί πέντε φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις, παρ' όλα αυτά ο Σέρβος τον έχει νικήσει και στους δύο τελικούς που έχει φτάσει, δηλαδή στο Roland Garros το 2021 και το Australian Open το 2023. 

Εφόσον ο Τσιτσιπάς κάνει τη δυνητική υπέρβαση και προκριθεί επί του 20χρονου Ισπανού, θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον Γιανίκ Σίνερ, ο οποίος... ψιλομακέλεψε, 3-0 σετ (6-2, 6-4, 7-6 [3]) τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στον απογευματινό προημιτελικό της 4ης Ιουνίου. Ο Έλληνας τενίστας έχει το προβάδισμα στις νίκες επί του Ιταλού ομολόγου του, με έξι επικρατήσεις σε συνολικά εννιά συναντήσεις.