Μπορεί οι τελικοί της Basket League μεταξύ Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού να βρίσκονται ante portas, με το πρώτο παιχνίδι της σειράς να είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 5 Ιουνίου (21:15), αλλά η ερώτηση για τη μεταγραφολογία και πώς επηρεάζει τις ομάδες έφερε δύο εκπληκτικές απαντήσεις. 

Ενώ οι Κώστας Σλούκας και Έργκιν Αταμάν συμφώνησαν ότι ο σταθερός κορμός ήταν κίνητρο και για τους δύο προκειμένου να συμφωνήσουν με τον Παναθηναϊκό AKTOR, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που απάντησε πρώτος, και ο Κώστας Παπανικολάου έδωσαν δύο θαυμάσιες απαντήσεις, οι οποίες περιείχαν και πολύ σημαντικά μηνύματα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε πως πρωταθλητής βγαίνει εκείνος που συγκεντρώνεται στο στόχο του και αργότερα ασχολείται με μεταγραφικά σενάρια, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να τονίζει ότι ο αυτοσεβασμός είναι η προτεραιότητα. 

Basket League: Τι είπαν Μπαρτζώκας και Παπανικολάου


Η τοποθέτηση του Γιώργου Μπαρτζώκα:"Τα σενάρια, η μεταγραφιολογία, ποιος παίκτης έρχεται και ποιος φεύγει πάντα παίζουν ρόλο στη συνοχή μιας ομάδας. Δυστυχώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Ευρωλίγκα, το Final Four είναι το μεγάλο παζάρι, στο οποίο όπως ξέρετε καλά γίνονται πολλές μεταγραφές. Πολλοί παίκτες κλείνουν τότε στις νέες ομάδες τους. Για αυτό συχνά βλέπετε, ιδίως σε πρωταθλήματα όπου η μάχη δεν είναι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ή Ερυθρός με Παρτιζάν και Ρεάλ με Μπαρτσελόνα, το έχω ζήσει στη Ρωσία, όταν τελειώνουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ιδίως οι ξένοι παίκτες θέλουν να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους. Ο εγχώριος τίτλος δεν τους λέει τίποτα.

Μην κρυβόμαστε, όλοι έχουμε αρχίσει και σκεφτόμαστε εδώ και 2-3 μήνες σίγουρα πως μπορούμε να κάνουμε την ομάδα μας καλύτερη του χρόνου και επίσης οι παίκτες έχουν αρχίσει και σκέφτονται σενάρια τέτοια. Νομίζω μετά τα Χριστούγεννα όλοι σκέφτονται. Δυστυχώς οι πρωταθλητές είναι αυτοί που συγκεντρώνονται στο στόχο τους και αρχίζουν να σκέφτονται όλα τα σενάρια μετά. Δεν είναι εύκολο, είναι δύσκολο και θέλει εξάσκηση".


Συνέντευξη Τύπου Stoiximan Basket League Finals 2023-24



Η δήλωση του Κώστα Παπανικολάου: "Στο δικό μου το μυαλό είναι πιο απλά τα πράγματα. Είτε είσαι παίκτης είτε είσαι δημοσιογράφος είτε κάνεις οποιαδήποτε δουλειά και δουλεύεις εκεί έξω, έστω για το μεροκάματο, αν σέβεσαι τον εαυτό σου πάνω από όλα πρέπει να τιμάς αυτό που σου δίνεται και δεν υπάρχει πιο σημαντικό από το να είσαι επαγγελματίας σε αυτό που κάνεις. Ειδικά στη δικιά μας περίπτωση σου προσφέρει αγαθά που μπορείς να συντηρείς τα παιδιά σου, τους οικείους σου, όλους τους αγαπημένους σου.

Από αυτό και μόνο για εμένα δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Αν θες να σέβεσαι τον εαυτό σου πάνω από όλα, όταν θέλεις να λέγεσαι επαγγελματίας, λέγεσαι επαγγελματίας είτε παίζεις στον τελικό της Ευρωλίγκας είτε στους τελικούς της Basket League είτε παίζεις με οποιαδήποτε ομάδα που μπορεί να θεωρείς πιο χαμηλά από εσένα