Προφανώς δεν θέλει κολαούζο χωριό που φαίνεται, ως εκ τούτου δεν είναι απορίας άξιον για ποιον λόγο ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ για τον Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ, τον Δανό επιθετικό που φορά την τελευταία διετία τη φανέλα της Εσπανιόλ, αλλά και που από το 2020 έως το 2022 φορούσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Φέτος, ο 32χρονος διεθνής κάνει εντυπωσιακή χρονιά, αφού σε 39 συμμετοχές στη Segunda Division έχει βάλει 22 γκολ, ενώ έχει και δύο ασίστ. 

ΠΑΟΚ: Τι περιμένει για τον Μπρέθγουεϊτ 


Ο ΠΑΟΚ ψάχνει έναν επιθετικό που θα του δίνει γκαραντί γκολ, αφού με τον Αλί Σαμάτα τουλάχιστον το ζήτημα της παραγωγικότητας δεν πήγε καλά. Ο Μπρέθγουεϊτ είναι σκόρερ, αλλά έχει συμβόλαιο και ως το 2025, κάτι που σημαίνει ότι ο "δικέφαλος του Βορρά" θα πρέπει να μπει σε συζητήσεις με την Εσπανιόλ. Το μείζον ζήτημα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου είναι αν θα παραμείνει η Εσπανιόλ στη LaLiga2. 

Στη LaLiga έχουν ανέβει ήδη η Λεγανές και η Βαγιαδολίδ και απομένει η τρίτη ομάδα, η οποία θα βγει από τα playoffs ανόδου. Η τρίτη Εϊμπάρ θα αντιμετωπίσει την έκτη Οβιέδο, ενώ η τέταρτη Εσπανιόλ θα παίξει με τη Σπόρτινγκ Χιχόν. Οι ομάδες που τερμάτισαν ψηλότερα θα έχουν το δεύτερο παιχνίδι, στις 13 Ιουνίου, στην έδρα τους, ενώ τα πρώτα ματς γίνονται στις 9 του μήνα. Εκείνες που θα περάσουν, θα παίξουν δύο παιχνίδια, ώστε να βγει και η τρίτη ομάδα που θα ανέβει στην κατηγορία. 

Αν τα καταφέρει η Εσπανιόλ, και ειδικά αν ο Μπρέθγουεϊτ προσθέσει στο ενεργητικό του, η τιμή του μπορεί να είναι διαφορετική, αφού η Εσπανιόλ ίσως μπει σε άλλη διαδικασία διαπραγμάτευσης ή ακόμα και θελήσει να τον κρατήσει. 

Εφόσον, όμως, παραμείνει στη LaLiga2, προφανώς θα θελήσει να τον δώσει, ώστε να μην τον χάσει ως ελεύθερο. 

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο Μπρέθγουεϊτ, που είναι διεθνής με 69 συμμετοχές, έμεινε εκτός του ρόστερ της εθνικής Δανίας για το Euro2024.