Κάνει... μπαμ στις σημερινές (5/6) αθλητικές μεταδόσεις ο πρώτος τελικός ανάδειξης πρωταθλητή στη Basket League, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό AKTOR και τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν και δύο φιλικά προετοιμασίας για το Euro 2024 και είναι τα Γαλλία - Λουξεμβούργο, Ισπανία - Ανδόρρα. Στο πρώτο έχει σημασία το πως θα υποδεχθούν οι Γάλλοι φίλαθλοι την μεταγραφή του Κιλιάν Εμπαπέ στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Σχετικά με την πρώτη κόντρα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό AKTOR και τον Ολυμπιακό για τους τελικούς της Basket League, είναι κάτι που περιμένει όλη η Ευρώπη. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν φέτος και στο Final 4 της Euroleague, όπου οι "πράσινοι" θριάμβευσαν κατακτώντας τον 7ο τίτλο τους.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, αφού αποκλείστηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης. Τώρα θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθητή αλλά έχει μειονέκτημα έδρας.

Τι είπαν Αταμάν, Μπαρτζώκας για τους τελικούς

"Έχουμε παίξει ήδη 7 φορές με τον Ολυμπιακό και έχουμε χάσει 4 παιχνίδια, αλλά τους κερδίσαμε 3 φορές στο πρωτάθλημα. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Σίγουρα οι ψηλοί παίζουν σημαντικό ρόλο, όπως είδαμε και στα ματς της Euroleague, αλλά και οι γκαρντ παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, ειδικά στο δικό μου σύστημα. Θα είναι μια σκληρή σειρά τελικών", είπε μεταξύ άλλων ο Εργκίν Αταμάν.

Από την μεριά του ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε: "Η σειρά των τελικών απέναντι σε μια ομάδα με την οποία έχουμε παίξει ήδη εφτά φορές φέτος, κρύβει διαφορετικές ιστορίες σε κάθε παιχνίδι. Εμείς δυστυχώς έχουμε χάσει τον Φαλ και αν θεωρηθεί ότι είχαμε μία υπεροπλία σε αυτή τη θέση, αυτή τη στιγμή την έχουμε χάσει, οπότε θα χρειαστεί πολύ καλή ομαδική δουλειά για να καλύψουμε αυτό το κενό. Πρέπει να είσαι πολύ σταθερός πνευματικά για να παίξεις τέτοια παιχνίδια και είναι ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο".

Ο πρώτος μεγάλος τελικός θα ξεκινήσει στις 21:15 με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ 3.