Ο Στίβεν Τσούμπερ θέλει να πάει με την Ελβετία στην τελική φάση του Euro 2024 και είναι σε καλό δρόμο. Αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο της φιλικής νίκης της Εθνικής ομάδας της χώρας του, με 4-0 απέναντι στην Εσθονία.

Η Ελβετία άνοιξε το σκορ στο 20' με τον Στίβεν Τσούμπερ να ήταν ο... εκτελεστής. Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ έβαλε ένα όμορμο γκολ και αποθεώθηκεμ στο προτελευταίο τεστ πριν την έναρξη του Euro 2024.

Η γενικότερη εικόνα του ήταν ευχάριστη στον Μουράτ Γιακίν. Ο εκλέκτορας της Ελβετίας κάλεσε τον Τσούμπερ σε αποστολή της Εθνικής μετά μήνες, βλέποντας πως στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν ήταν ενεργός με την ΑΕΚ.

Τσούμπερ: "Ο προπονητής θα αποφασίσει για αν θα παίξω στο Euro 2024"

"Πρέπει να αποδίδεις στο γήπεδο για τον εαυτό σου το καλύτερο δυνατό, τα υπόλοιπα δεν εξαρτώνται από σένα. Στο τέλος, είναι ο προπονητής που πρέπει να αποφασίσει. Γενικά είμαι ο τύπος ανθρώπου που δίνει τα πάντα κάθε μέρα, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μην απογοητεύεσαι.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσεις να κοιμηθείς καλά. Ο Μουράτ Γιακίν και εγώ γνωριζόμαστε πολύ καιρό, οπότε δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να καταλάβουμε ο ένας στον άλλο. Είμαι ένας τύπους ανθρώπου που βασίζεται σε έργα, όχι σε λόγια", δήλωσε σχετικά ο Τσούμπερ.

Θέλει πολύ να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας, όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση του Euro 2024. Μια απόφαση που θα παρθεί σύντομα καθώς έως τις 11 του μήνα θα πρέπει να γίνει γνωστή η τελική αποστολή της Ελβετγίας από τον Μουράτ Γιακίν.