Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός: Αταμάν και Μπαρτζώκας μας βάζουν... τα γυαλιά (του σεβασμού)!
Αντίπαλοι δεν σημαίνει εχθροί
Εργκίν Αταμάν και Γιώργος Μπαρτζώκας θα "σκυλιάσουν" για να οδηγήσουν Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό στην κούπα του πρωταθλητή, αλλά στο τέλος θα αγκαλιάσουν ο ένας τον άλλον. Οι υπόλοιποι μπορούμε να τους ακολουθήσουμε;
Πόσο πιο όμορφη θα ήταν η αθλητική μας καθημερινότητα, αν μπορούσαμε να δούμε τον κόσμο μέσα από τα κόκκινα και πράσινα γυαλιά που φόρεσαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τους τελικούς της Basket League (ανάμεσα σε Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό), ο Εργκίν Αταμάν και ο Γιώργος Μπαρτζώκας…
Αναφερόμαστε σε δύο γεννημένους νικητές, δύο "εκρηκτικές" προσωπικότητες στον πάγκο, που δεν θα διστάσουν να εμπλακούν ακόμη και σε προσωπική "κοκορομαχία" κατά τη διάρκεια των αγώνων – αν έτσι κρίνουν ότι προστατεύουν τα συμφέροντα των ομάδων τους – αλλά που στο τέλος της ημέρας θα αγκαλιαστούν, θα σφίξουν τα χέρια και θα καταθέσουν δημόσια ο ένας για τον άλλον τον απεριόριστο σεβασμό για το μεγάλο τους αντίπαλο.
Ιδανικό τζάμπολ στους τελικούς Παναθηναϊκού AKTOR - Ολυμπιακού
Πόσο όμορφα ήταν χθες τα "ερυθρόλευκα" συγχαρητήρια στον οργανισμό του Παναθηναϊκού AKTOR για την κατάκτηση της Euroleague και πόσο εξίσου υπέροχα ήταν τα "πράσινα" εύσημα της οικογένειας του Παναθηναϊκού προς τον Ολυμπιακό όχι μόνο για την παρουσία σε τρίτο διαδοχικό final 4, αλλά και για την ιστορική κατάκτηση του Europa Conference League στο ποδόσφαιρο.
Προφανώς δεν είναι εμπορική η συγκεκριμένη πλευρά του ελληνικού αθλητισμού, πόσο μάλλον όταν ανθούν γύρω μας "βιομηχανίες μίσους και λάσπης" στα εγχώρια ΜΜΕ που δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν ακόμη και αθέμιτα μέσα για να διαβάλλουν προσωπικότητες και να ισοπεδώνουν συνειδήσεις.
Αν με κάποιο "μαγικό" τρόπο μπορούσαμε να δανειστούμε ως κοινωνία τα γυαλιά με τα οποία βλέπουν ο Εργκίν Αταμάν τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τούμπαλιν, και ταυτόχρονα να σβήναμε από media και social media λιβελλογραφήματα που έχουν μοναδικό στόχο να χειραγωγήσουν την φίλαθλη κοινή γνώμη είτε για την ικανοποίηση ατομικών οπαδών ενστίκτων των συγγραφέων, είτε για καθαρό επιχειρηματικό τους κέρδος, είναι δεδομένο ότι ουδείς μας θα αγχωνόταν για την εξέλιξη των τελικών της Basket League που εκκινούν απόψε.
Όσες "εκρήξεις" κι αν είχαν στους πάγκους οι δύο προπονητές, όσα "μπινελίκια" κι αν έχωναν στους παίκτες τους. Ας είναι…
Το βάρος των τελικών στους ώμους του Γιώργου Μπαρτζώκα
Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι ο άνθρωπος που κουβαλά το μεγαλύτερο βάρος στη φετινή σειρά των τελικών του πρωταθλήματος λέγεται Γιώργος Μπαρτζώκας.
Όλο το ανάθεμα σε περίπτωση απώλειας του τίτλου από τον Ολυμπιακό θα πέσει στους δικούς του ώμους, ακόμη και από ανθρώπους που τον υμνούσαν πριν από μερικές εβδομάδες όταν υπέγραφε με την πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα ένα από τα πιο δύσκολα θαύματα της προπονητικής του καριέρας, δεδομένων των συνθηκών που αντιμετώπισαν οι "ερυθρόλευκοι" από το ξεκίνημα της σεζόν.
Θα ακούσει τα εξ αμάξης για τη διαχείριση της παραμονής του Κώστα Σλούκα, θα διαβάσει μύδρους για την επιλογή του Μπραζντέικις, θα ακούσει πολλά. Εννοείται ότι δεν θα αμφισβητηθεί από την πλειοψηφία του κόσμου του Ολυμπιακού (που και κρίση διαθέτει και αντίληψη του μεγέθους της συμβολής του Μπαρτζώκα στην αναγέννηση των Πειραιωτών), ούτε φυσικά από τους Αγγελόπουλους ή άλλο μέλος του "ερυθρόλευκου" οργανισμού.
Θα περάσει, όμως, δύσκολα γιατί ο ίδιος μηχανισμός που τον έχει στοχοποιήσει εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει την απογοήτευση μέρους των οπαδών του Ολυμπιακού για να φθείρει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του. Δολιοφθορά λέγεται και χρησιμοποιείται κατά κόρον στον πόλεμο! Γιατί, δυστυχώς, έτσι βλέπουμε τον αθλητισμό στη χώρα μας. Ως πόλεμο!
Έχει πάντως πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η εικόνα που θα παρουσιάσουν οι δύο "αιώνιοι" στους τελικούς. Κατά πόσο οι μεν "πράσινοι" θα έχουν αποκτήσει ξανά πνευματική ισορροπία μετά το "μεθύσι" του Βερολίνου και κατά πόσο οι "ερυθρόλευκοι" θα μπορέσουν να ξεπεράσουν άλλο ένα "χτύπημα" της ατυχίας, με την απουσία του Μουστάφα Φαλ.
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή".