Ο Ολυμπιακός εδώ και καιρό έχει βάλει στο στόχαστρο τον Ντάνι Γκαρθία, ο οποίος όλα δείχνουν θα αποτελέσει τη δεύτερη μεταγραφή μετά από αυτή του Κοστίνια. Μια κίνηση που έχει να κάνει με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Ντάνι Γκαρθία είχε συνεργαστεί με τον Μεντιλίμπαρ στην Εϊμπάρ. Και όλα δείχνουν πως θα γίνει το ίδιο και στον Ολυμπιακό, όπως αναφέρουν και στην Ισπανία. Σύμφωνα με τη βασκική εφημερίδα "DEIA", είναι πιθανό η μεταγραφή του 34χρονου αμυντικού χαφ να επισημοποιηθεί σύντομα.

Με τον Μεντιλίμπαρ, το διάστημα 2015-18 ο Ντάνι Γκαρθία έκανε 105 συμμετοχές, τις οποίες συνδύασε με ένα γκολ και δύο ασίστ. Τη σεζόν 2015-16 έκανε 35 εμφανίσεις, 38 (δύο στο Κύπελλο) την επόμενη, ενώ έπαιξε σε 32 αγώνες την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

Ο Ντάνι Γκαρθία, η Μπιλμπάο και ο Ολυμπιακός


Ο έμπειρος άσος έμεινε ελεύθερος από την Μπιλμπάο μετά από έξι χρόνια. Τη φετινή σεζόν που ολοκληρώθηκε μέτρησε 17 συμμετοχές (5 ως βασικός), τις οποίες έχει συνδυάσει με ένα γκολ κόντρα στην Αλμερία.

Στις άλλες πέντε σεζόν ήταν από τους βασικούς παίκτες της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ντάνι Γκαρθία, όλα δείχνουν πως θα καλύψει το κενό που αφήνει ο Βιθέντε Ιμπορα, ο οποίος γυρίζει στην Ισπανία και την Λεβάντε, με την οποία θέλει να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Κάπως έτσι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πάει σε μια λύση που επίσης την ξέρει καλά. Ο Γκαρθία είναι ένα πολυεργαλείο στο κέντρο, με καλές πάσες, τοποθετήσεις στην άμυνα και ιδανικός στην επιθετική άμυνα πάνω στην μπάλα και στην δημιουργία φάσεων σε πρώτο χρόνο.