Η Σλοβενία θα διεκδικήσει στο Προολυμπιακό τουρνουά της Αθήνας τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 έχοντας μαζί της και το μεγάλο της αστέρι, τον Λούκα Ντόντσιτς. Το όνομά του είναι στην προεπιλογή, αλλά εκτός έμεινε ο Τζος Νίμπο.

Ο προπονητής της Σλοβενίας, Αλεξάντερ Σέκουλιτς, έδωσε στη δημοσιότητα τους παίκτες που αποτελούν την προεπιλογή για το Προολυμπιακό τουρνουά της Αθήνας. Εκεί όπου θα παλέψουν για το εισιτήριο που αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Το όνομα του σταρ της ομάδας Λούκα Ντόντσιτς είναι στην προεπιλογή και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Το θέμα είναι πως έχει να δώσει τους τελικούς του ΝΒΑ, με τους Ντάλας Μάβερικς απέναντι στην Μπόστον Σέλτικς. Θα καταπονηθεί κι άλλο και σίγουρα θα αργήσει να ενσωματωθεί στην αποστολή.

Γενικότερα έχει 16 παίκτες η προεπιλογή των Σλοβένων για το Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας, Αλεξάντερ Σέκουλιτς, έκανε τις επιλογές του και από αυτές απουσιάζει ο Τζος Νίμπο, αφού ο εκλέκτορας των Σλοβένων προτίμησε τον Μάικ Τόμπεϊ για τη θέση του σέντερ.

Ο όμιλος της Σλοβενίας στο Προολυμπιακό τουρνουά

Η Σλοβενία θα βρίσκεται σε όμιλο μαζί με τις Κροατία και Νέα Ζηλανδία στο τουρνουά του ΣΕΦ, εκεί όπου η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει τις Δομινικανή Δημοκρατία και Αίγυπτο.

Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα προκριθούν στα ημιτελικά και οι νικητές θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί όπου θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

H 16άδα της Σλοβενίας:

Λούκα Ντόντσιτς, Μάικ Τόμπεϊ, Γιάκα Μπλάζιτς, Μίχα Τσερκβένικ, Βλάτκο Τσάντσαρ, Ζίγκα Ντίμεκ, Ζόραν Ντράγκιτς, Γκρεγκόρ Χόρβατ, Αλεξέι Νίκολιτς, Τίμπορ Μίρτιτς, Έντο Μούριτς, Μπίνε Πρέπελιτς, Κλέμπεν Πρέπελιτς, Λέον Στέργκαρ, Λούκα Στσούκα, Γιαν Σπαν.