Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πιθανότατα δεν εκτίμησε σωστά ένα πρόβλημα που είχε στο γόνατο, με αποτέλεσμα να κάνει χειρουργείο δύο μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού. Πρόβλημα που επιδεινώθηκε στο Roland Garros, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει μετά την πρόκριση κόντρα στον Τσερούντολο.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς όπως αποκάλυψε στη διάρκεια του Roland Garros εδώ και κάποιους μήνες έχει ένα πρόβλημα στο γόνατο, το οποίο επιδεινώθηκε.

Ο Σέρβος αποφάσισε να χειρουργηθεί στον μηνίσκο στη διάρκεια της Τετάρτης (5/6) και σύμφωνα με δημοσίευμα της Equipe, θα χάσει το Wimbledon και στόχος του είναι να προλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

Ο Σέρβος, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, θα χρειαστεί τουλάχιστον τρεις εβδομάδες για να είναι σε θέση να επανέλθει και πάλι στις προπονήσεις και ανάλογα με το πώς θα αντιδράσει το σώμα του στην επέμβαση θα ξεκαθαρίσει το αν θα μπορέσει να βρεθεί στους Ολυμπιακούς του 2024 ή όχι.

Η χρονιά δεν πηγαίνει καθόλου καλά για τον "Νόλε", που αν επιβεβαιωθεί και η απουσία του από το Wimbledon, για πρώτη φορά σε ολόκληρη την καριέρα του (από το 2006 που κέρδισε τον πρώτο τίτλο του) θα έχει περάσει και ο Ιούλιος χωρίς να κερδίσει τίτλο!

Επίσης ο Τζόκοβιτς από τη Δευτέρα θα πέσει στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης. Στην κορυφή θα βρεθεί ο Γιανίκ Σίνερ. Θα γίνει ο πρώτος Ιταλός στην ιστορία που θα βρεθεί στο Νο1 της ΑΤΡ και ο 29ος διαφορετικός παίκτης συνολικά που τα καταφέρνει.