Η οικοδέσποινα του Euro 2024 Γερμανία μετρά... αντίστροφα για τις παραστάσεις της στο χορτάρι των εγχώριων της γηπέδων και ο Γιούλιαν Νάγκλεσμαν καταστρώνει τα σχέδιά του για το πώς θα πορευτούν τα "πάντσερ" στη σπουδαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του καλοκαιριού που μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων. Μάνουελ Νόιερ - Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν. Δυο κορυφαίοι του είδους τους τερματοφύλακες, ένας όμως θα πάρει φανέλα βασικού. Η... απογοήτευση του αναπληρωματικού δεν κρύβεται!

Ο αναπληρωματικός στο Euro 2024 Τερ Στέγκεν και ο βασικός Νόιερ

Η αλήθεια είναι πως η ιεραρχία σε ό,τι αφορά τους τερματοφύλακες της εθνικής Γερμανίας δεν αλλάζει. Ειδικά από τη στιγμή που στο ρόστερ υπάρχει ένας από τους καλύτερους γκολκίπερ παγκοσμίως που έχει γράψει με "χρυσά" γράμματα το όνομά του στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο λόγος φυσικά για τον Μάνουελ Νόιερ. Στην εξίσωση όμως μπαίνει και ο Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν.

Ο πορτιέρε της Μπαρτσελόνα θα είναι αναπληρωματικός στα γήπεδα της Γερμανίας και ο Γιούλιαν Νάγκλεσμαν... φρόντισε γι' αυτό, καθώς θα δώσει γάντια βασικού στον Νόιερ. Ο Τερ Στέγκεν δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα συναισθήματα και την απογοήτευσή του, όμως ξεκαθάρισε πως όλο αυτό που νιώθει δεν έχει καμία σχέση με τον Γερμανό συμπαίκτη του, με τον οποίο έχει πολύ καλές σχέσεις.


"Θέλω όλοι να μπορούν να με εμπιστεύονται - Έχουμε καλή σχέση με τον Νόιερ"

"Δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση. Στο τέλος της ημέρας έχεις ευθύνη απέναντι στην ομάδα να βοηθήσεις με όποιον τρόπο μπορείς. Είπα στον ομοσπονδιακό προπονητή ότι άλλο είναι το αθλητικό και άλλο το ανθρώπινο κομμάτι, θέλω όλοι να μπορούν να με εμπιστεύονται. Δεν έχει καμία σχέση με τον Νόιερ. Δεν έχει επίσης καμία σύνδεση μαζί του σε προσωπικό επίπεδο, έχουμε μια καλή σχέση", δήλωσε ο Τερ Στέγκεν.


Μάλιστα, το πήγε και ένα βήμα... παραπάνω, δηλώνοντας με ειρωνικό ύφος πως
 "δεν υπήρξε ποτέ προπονητής που να επιτρέπει σε δύο τερματοφύλακες να παίζουν", ωστόσο παραδέχθηκε ότι η απόφαση του εκάστοτε προπονητή είναι πάντα δύσκολη.

"Είναι λυπηρό, αλλά είναι μέρος της δουλειάς", σχολίασε ο Νόιερ

Ο Νόιερ δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί σχετικά με τον... αναπληρωματικό Τερ Στέγκεν, ενώ ξεκαθάρισε παράλληλα πως όλο αυτό είναι μέρος της "δουλειάς" στον χώρο του ποδοσφαίρου."Ο Μαρκ γνωρίζει την κατάσταση. Πρέπει να πούμε ότι είναι λυπηρό γιατί είναι πραγματικά ένας τερματοφύλακας παγκόσμιας κλάσης που έχει δείξει καλές επιδόσεις. Αλλά αυτό είναι επίσης μέρος της δουλειάς", ανέφερε χαρακτηριστικά.