Μία από τις αντιπάλους της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είναι η Κροατία, η οποία συμμετέχει στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ και θα αγωνιστεί με πλειάδα αστέρων στο ρόστερ της, με τον Μάριο Χεζόνια να δίνει κανονικά το παρών.

Με Χεζόνια και παίκτες από το NBA η Κροατία στο Προολυμπιακό

Η Κροατία είναι έτοιμη να διεκδικήσει τις πιθανότητες της για να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Μπορεί να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος και να την λείπουν σημαντικοί παίκτες που πλέον έχουν σταματήσει από την ομάδα, αλλά συνεχίζει να παραμένει επικίνδυνη.

Η προεπιλογή των παικτών έγινε γνωστή, με τον Μπόγιαν Μπογντάνοβιτς να μένει εκτός αλλά τον Μάριο Χεζόνια να δίνει κανονικά το παρών στην αποστολή για να ενισχύσει την ομάδα του. Από τους παίκτες που αναμφίβολα ξεχωρίζουν είναι ο Ντάριο Σάριτς που αγωνίζεται στο NBA με τη φανέλα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και ο Ίβιτσα Ζούμπατς των Λος Άντζελες Κλίπερς.

Η Κροατία βρίσκεται στο ίδιο γκρουπ με τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς αλλά και την Νέα Ζηλανδία. Ο Χεζόνια αναμένεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή μετά το τέλος των αγώνων της ACB, ενώ οι παίκτες από το NBA θα βρεθούν από την αρχή στο πλευρό της ομάδας τους.