Οι φήμες ότι ο Βιτσέντσο Ιταλιάνο θα αποχωρήσει από την Φιορεντίνα είχαν "φουντώσει" για τα καλά όλο αυτό το διάστημα. Ο ίδιος το είχε παραδεχτεί, οι παίκτες του τον αποχωρίστηκαν με... βαριά καρδιά! Ο Ιταλός τεχνικός είναι έτοιμος να δοκιμάσει μια νέα πρόκληση στην προπονητική του καριέρα καθώς ανέλαβε και επίσημα τα ηνία της Μπολόνια η οποία αποχαιρέτησε τον Τιάγκο Μότα που της έδωσε το εισιτήριο του Champions League!


Αποχαιρέτησε τη Φιορεντίνα και συνεχίζει στην Μπολόνια ο Ιταλιάνο

Ο Βιτσέντσο Ιταλιάνο αποχωρίστηκε την Φιορεντίνα έπειτα από τρία χρόνια κοινής πορείας. Οι Έλληνες είχαν την ευκαιρία να τον δουν προσφάτως από κοντά στον πάγκο της ιταλικής ομάδας στην "OPAP Arena" όπου η πρώην του ομάδα ηττήθηκε στον τελικό του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό που πανηγύρισε το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο. 


Όσο ήταν στον πάγκο της Φιορεντίνα οι τελικοί δεν ήταν με το... μέρος του! Πέρα από τον τελικό με τον Ολυμπιακό, είχε βρεθεί και το 2023 με αντίπαλο την Γουεστ Χαμ όπου έχασε ξανά την ευρωπαϊκή κούπα με 1-0. Παράλληλα στοντ τελικό Coppa Italia η ομάδα της Τοσκάνης "πληγώθηκε" από την Ίντερ. Ο Ιταλιάνο είχε προαναγγείλει την αποχώρηση του και ήθελε να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του. Και το έκανε μεταπηδώντας στην Μπολόνια!

Ο 46χρονος προπονητής ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από τους "ροσομπλού" με τους οποίους υπέγραψε συμβόλαιο που θα είναι σε ισχύ έως το καλοκαίρι του 2026 και διαδέχτηκε τον Τιάγκο Μότα στην τεχνική ηγεσία ο οποίος υπό τις οδηγίες του οδήγησε την Μπολόνια στην πέμπτη θέση και στην έξοδο στο Champions League.