Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να ενισχύσει το ρόστερ του κάνοντας  καλοκαιρινές μεταγραφές και στο στόχαστρό του έχει μπει ο Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ που συνεχίζει την πορεία του στον παράδεισο που του χάρισε το ποδόσφαιρο φτάνοντας ως τη Μπαρτσελόνα αφού βίωσε την προσωπική του κόλαση

Ο Μάρτιν Κρίστενσεν Μπρέθγουεϊτ που έχει μπει για τα καλά στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ έχει ιδιαίτερη ιστορία. Γεννημένος στις  5 Ιουνίου 1991, ο Δανός ποδοσφαιριστής, έπαιξε ποδόσφαιρο στην ομάδα της Segunda División, Εσπανιόλ και την εθνική ομάδα της Δανίας.

Αγωνίζεται κυρίως ως επιθετικός, αλλά και ως εξτρέμ έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του στην Έσμπιεργκ, συνέχισε στην Τουλούζ, αργότερα στη Μπορντό και τη Λεγανές, έκανε το άλμα στη Μπαρτσελόνα, αφού πέρασε για δύο χρόνια από την Αγγλία και τη Μίντλεσμπρο.

Προτού ο ΠΑΟΚ ανακαλύψει τον Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ ήταν σε αναπηρικό αμαξίδιο

Ο Μπρέθγουεϊτ έκανε το ντεμπούτο του για την Εθνική Δανίας το 2013 και πλέον έχει 69 συμμετοχές. Έπαιξε στο Μουντιάλ του 2018 και σε αυτό του 2022 και ενδιάμεσα στο Euro 2020.

Martin Braithwaite - Underrated Striker | 2024

Όλα αυτά αφορούν τον υποψήφιο να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, Δανό ποδοσφαιριστή, ο οποία σε ηλικία μόλις πέντε ετών βρέθηκε για μια διετία σε αναπηρικό αμαξίδιο καθώς έπασχε από τη νόσο Legg – Calvé – Perthes (LCPD) ή αλλιώς οστεοχόνδρωση άρθρωσης του ισχίου. Πρόκειται για μια είναι διαταραχή του ισχίου κατά την παιδική ηλικία, που ξεκινά από τη διακοπή της ροής του αίματος στην κεφαλή του μηριαίου οστού.

Ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ λάτρευε το ποδόσφαιρο

«Κοιτάς όλα τα άλλα παιδιά να τρέχουν, να χαμογελούν, να παίζουν. Πονάς», είχε πει κάποια χρόνια αργότερα ο Μπρέιθγουεϊτ, σχολιάζοντας αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής του. Ήθελε πάντα να γίνει ποδοσφαιριστής. «Από τότε που ήμουν πολύ μικρός, δεν είχα τίποτα άλλο στο μυαλό μου», έχει προσθέσει.

Martin Braithwaite all goal & assist fc barcelona revisi

Ένας επτάχρονος με ρίζες από την Γουιάνα στη Νότια Αμερική, γενέτειρα του πατέρα του, μεγαλωμένος στη Δανία απ’ όπου η μητέρα του, έζησε μια κόλαση σε αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά βρέθηκε δίπλα στον Λιονέλ Μέσι και πλέον απασχολεί τον ΠΑΟΚ.