Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των τελικών της Basket League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό AKTOR και τον Ολυμπιακό, ο Κώστας Σλούκας των "πρασίνων" αναδείχθηκε ο καλύτερος έκτος παίκτης της χρονιάς ενώ ο Άλεκ Πίτερς των "ερυθρολεύκων" βγήκε ο πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν που πέρασε στη Euroleague από την ELPA.

Καλύτερος έκτος παίκτης της σεζόν στη Euroleague ο Κώστας Σλούκας

Μία ακόμη δικαίωση για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τη φανέλα του Παναθηναϊκού AKTOR εξαργύρωσε ο Κώστας Σλούκας, με τον αρχηγό των "πρασίνων" να αναδεικνύεται από την Ένωση παικτών ως ο καλύτερος έκτος παίκτης της χρονιάς στη Euroleague.



Ο λόγος όπως εξηγεί η διοργάνωση είναι πως ο Σλούκας ήταν εκείνος που ερχόταν σε αρκετά παιχνίδια του "τριφυλλιού" από τον πάγκο και άλλαζε την εικόνα του παιχνιδιού για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν

Ο κάπτεν των "πρασίνων" αγωνίστηκε σε 34 αγώνες στην Euroleague, με τους 15 εξ αυτών να βρίσκεται στον πάγκο στην αρχή της αναμέτρησης, ενώ μέτρησε συνολικά 12,9 πόντους, 3,2 ριμπάουντ και 5,6 ασίστ, οδηγώντας την ομάδα του στο έβδομο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1jvffpa897d)

Πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς στη Euroleague ο Άλεκ Πίτερς

Η φυγή του Σάσα Βεζένκοφ από τον Ολυμπιακό έδωσε χώρο στον Άλεκ Πίτερς για να δείξει τις εκτελεστικές του ικανότητες. Ο Αμερικανός φόργουορντ των "ερυθρόλευκων" πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά και αναδείχθηκε ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς στη Euroleague.

Παρά την πρώτη του "μουδιασμένη" χρονιά στον Πειραιά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας του εμπιστεύτηκε τα... παπούτσια του νυν παίκτη των Σακραμέντο Κινγκς και εκείνος τον δικαίωσε σε απόλυτο βαθμό. Έκανε έναν απίστευτο πρώτο γύρο και παρά τα σκαμπανεβάσματα που πέρασε, ήταν ο καλύτερος στον ημιτελικό της Euroleague κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και στον μικρό τελικό κόντρα στη Φενερμπαχτσέ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1jqgtrt4rrd)
Ο Πίτερς είδε τις εξαιρετικές εμφανίσεις του να "εξαργυρώνονται" με ένα καινούργιο συμβόλαιο που τον... έδεσε στον Πειραιά, ενώ τα ποσοστά του μιλούν από μόνα τους, καθώς σε 40 παιχνίδια στη διοργάνωση είχε 13,1 πόντους με 4,8 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ, αλλά και το αδιανόητο 53,5% στο τρίποντο.