Το μπάσκετ είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αθλήματα ανά τον κόσμο και σε περιπτώσεις όπως στο NBA γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό για αυτό και πληρώνεται ακριβά. Πέραν των τεράστιων συμβολαίων που δίνονται στους παίκτες, κάτι τέτοιο συμβαίνει και για την ίδια την διοργάνωση στο τηλεοπτικό τοπίο.

Έτοιμο για μυθικό τηλεοπτικό συμβόλαιο το NBA

Έτοιμο να γράψει τη δική του ιστορία είναι το NBA, που βρίσκεται μία... ανάσα από το να υπογράψει μία μυθική συμφωνία για τα τηλεοπτικά του δικαιώματα. Η αμερικάνικη λίγκα του μπάσκετ "πουλάει" καλά και θέλει να το... εξαργυρώσει όσο περισσότερο μπορεί.

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως γίνεται και στην πρόταση των τηλεοπτικών συμβολαίων που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο σε βάθος 11 χρόνων. Οι αγώνες μεταδίδονταν στο παρελθόν από δύο παρόχους, ενώ από του χρόνου θα είναι τρεις εκείνοι που θα καλύπτουν τις αναμετρήσεις.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που αναφέρουν οι ειδικοί αναλυτές, θα μιλάμε για μία άνοδο της τάξεως των 250% σε σχέση με την υπάρχουσα τηλεοπτική συμφωνία που υπάρχει. Το γεγονός πως υπάρχουν τέσσερις πάροχοι που "μάχονται" για να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα, βοηθούν για να ανέβει η τιμή στα ύψη με τα 76 δισεκατομμύρια δολάρια να προκαλούν... ίλιγγο.

Συγκεκριμένα οι Amazon, Disney, Comcast και Warner Bros. Discovery προσπαθούν να κλείσουν την καλύτερη δυνατή συμφωνία, με τις δύο πρώτες να έχουν "σφραγίσει" το ποσοστό τους και τις υπόλοιπες να ψάχνουν τη δική τους ευκαιριία για να μπουν στο πακέτο των δικαιωμάτων.