Ο Ολυμπιακός έκανε σημαντική προσπάθεια από την Προ Ρέκο, την πρωταθλήτρια Ευρώπης τα τρία τελευταία χρόνια στο Champions League πόλο Ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν πήγαν να πέσουν αμαχητί στην Γκζίρα της Μάλτας και αυτό έγινε. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την ευκαιρία να νικήσουν τον ημιτελικό στην κανονική διάρκεια, με τη Ρέκο να μη σουτάρει καν στην τελευταία επίθεσή της, ύστερα από τάιμ άουτ που πήρε ο Σάντρο Σούκνο. Ωστόσο οι "ερυθρόλευκοι" ηττήθηκαν στα πέναλτι 13-11, κανονική διάρκεια 9-9, με τους Δήμου και Γκίλλα να αστοχούν στις προσπάθειές τους. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1s9ckgk4qwp)  

Ολυμπιακός-Προ Ρέκο: Τα κακά μαντάτα

Η τρίτη επίθεση του Ολυμπιακού ήταν μια απρόσεκτη πάσα, η τέταρτη ένα λάθος από κακό πιάσιμο, ειχε προηγηθεί ένα γκολ της Προ Ρέκο στην κόντρα, με τον Ετσενίκε να βάζει το σώμα του μπροστά στον Κωνσταντίνο Γενηδουνιά, να τον αναγκάζει να μαζευτεί και έπειτα να ξεμακραίνει, τα σημάδια για τους "ερυθρόλευκους" στο εθνικόκολυμβητήριο της Μάλτας σίγουρα δεν ήταν ευοιώνα. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1s9ckgk4qwp)


Ο Ολυμπιακός έκανε τέσσερα κανονικά σουτ στην πρώτη περίοδου, τα τρία από τον Γενηδουνιά και το ένα από τον Φουντούλη, και ένα... μισό, σε μια προσπάθεια χωρίς ισορροπία και με λίγες προοπτικές του Κωνσταντίνου Γούβη. Η Προ Ρέκο δεν χάριζε κάστανα, ακόμα και στις επιθέσεις που έκανε. Σε μία με παίκτη παραπάνω, πρόλαβε και σούταρε τρις στην εστία του Μπίγιατς. Ακόμα και παρά το γεγονός ότι δεν σκόραρε σε εκείνη τη φάση, έκανε τους 50 φίλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν αυτήν την όχι και τόσο δημοφιλή Τετάρτη στο κολυμβήτηριο της Γκζίρα να σιωπήσουν, τουλάχιστον για λίγο. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1s9j1ma0oxl)

Ολυμπιακός-Προ Ρέκο: Τα καλά στοιχεία


Δεν παρέκκλινε εντελώς του πεδίου του, πάντως. Κράτησε τη Ρέκο στα τρία γκολ σε όλο το πρώτο οκτάλεπτο και παρ' ότι έμοιαζε στα σκοινιά, η άμυνά του στο λιγότερο είχε ποιότητα, ρίσκαρε τα σουτ του Κοντέμι και του Κανέλα, από τους οποίους δέχθηκε δύο γκολ, ωστόσο το διάστημα της κακής επιθετικής λειτουργίας, με τη Ρέκο να έχει διαβάσει άψογα τις πάσες του, ήταν σημαντικό στην οικονομία του παιχνιδιού. 

Ακόμα και επιθέσεις που έβγαιναν, όπως εκείνη του Μπούσλιε στο δοκάρι στον παίκτη παραπάνω, τα τελειώματα έμοιαζαν κάπως νωθρά. Ο Γενηδουνιάς ξεκλείδωσε τα μπλοκ της Ρέκο με μισή προσποίηση και παρ' ότι ο Άαρον Γιάνγκερ έβαλε ένα απίθανο γκολ για να στείλει πάλι το παιχνίδι στα τρία γκολ διαφορά, 4-1, αλλά και να τελειώσει σχεδόν 7,5 λεπτά λειψυδρίας, αυτό το γκολ μπορούσε να θεωρηθεί κλειδί. Η Ρέκο, πάντως, συνέχισε να παραμένει πιστή στα σχέδιά της, η μπροστινή ζώνη να σηκώνει χέρια επιδιώκοντας οποιοδήποτε deflectiion, αλλά ήταν ο Βάμος που σε κόντρα έκανε το 4-2. Η Ρέκο μπορεί να είχε ακόμη το προβάδισμα και να μην το έχασε καν στον παραπάνω του Ολυμπιακού προς τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά τα εξαπίνης είχαν τελειώσει. 

Μπήκε και με τον... παραπάνω

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει στο κολυμβητήριο με τη βελτιωμένη μορφή του στον παίκτη παραπάνω. Η Ρέκο φανερά δυσκολευόταν να βγάζει επιθέσεις και ο Ολυμπιακός σε βάθος χρόνου δεν... χαλιόταν να χάσει από τον Κανέλα. Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν ότι οι άμυνες του έδιναν δύναμη. 

Ένα φανταστικό γκολ του Γιάννη Φουντούλη χωρίς να κοιτάζει από το "4" στον παίκτη παραπάνω, αλλά και επιτέλους το γκολ του Παπαναστασίου από το δοκάρι, που έψαχνε για ώρα ο Ολυμπιακός, του έδωσε επιπλέον αυτοπεποίθηση. 

Ο Σάντρο Σούκνο έβαζε ανά στιγμές τον Ετσενίκε στο "3", προσπαθώντας να τον απελευθερώσει για ένα ελεύθερο σουτ από τον άξονα, αλλά η αλήθεια είναι πως  ακόμα και το γκολ του Χάλοκ, που έδωσε στη Ρέκο το προβάδισμα με σκορ 5-4, ο Μπίγιατς μπορούσε να το βγάλει. 


Η Ρέκο, πάντως, προφανώς ένιωθε ακόμη ότι είχε τον τρόπο να νικήσει, ουδείς φτάνει να κατακτά τρία διαδοχικά Champions League χωρίς να παίζει με τρομερή αυτοπεποίθηση στο κρίσιμο σημείο. Η επίθεση που σχεδίασε για τον Ντι Φούλβιο ο Σούκνο στο τάιμ άουτ ήταν εντυπωσιακή και μετουσιώθηκε, ωστόσο τον Ολυμπιακό περισσότερο πλήγωσε τον γκολ του Γιάνγκερ με 9,9'' για τη λήξη της τρίτης περιόδου, διότι προήλθε από χαμένο δικό του παραπάνω. 


Ήταν, ωστόσο, ξεκάθαρο ότι θα διεκδικούσε ως το τελευταίο λεπτό οποιαδήποτε πιθανότητα τού αναλογούσε. Ο Αλαφραγκής μείωσε σε 7-6 με ένα εντυπωσιακό ταπ ιν και παρά το εντυπωσιακό γκολ του Γκέγκορ Ζάλανκι, η φάση με το χτύπημα του Νίκολας Πρεσιούτι στον Άντρο Μπούσλιε και το θέατρο του τελευταίου έδωσε στον Βάμος την ευκαιρία να μειώσει με πέναλτι. 

Η Ρέκο ζήτησε τσάλεντζ αλλά η απόφαση της αποβολής με αντικατάσταση δεν άλλαξε. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1sa54cjhy5d)


Λίγο αργότερα, ο Δήμου, που έκανε απίθανο παιχνίδι, σκόραρε από την περιφέρεια για να ισοφαρίσει και ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα όταν ο Γενηδουνιάς σκόραρε ύστερα από ριμπάουντ, σε απόκρουση του Ντε Λούνγκο.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1sa39fmq83d)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1sa54cjhy5d)


Ο Ντι Φούλβιο, όμως, αποδείχθηκε ξανά καίριος, σκοράροντας για την ιταλική ομάδα. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1sa7lzs8wx5)


Ο Κόλιανιν, πάντως, κράτησε τον Μπίγιατς στη διαδικασία και δεν τον άλλαξε αρχικά, όπως είχε κάνει στο νικηφόρο παιχνίδι της Βαρκελώνης. Έβαλε τον Μάνο Ζερδεβά στο ίδιο σημείο που ο Σούκνο έκανε και εκείνος τη δική του αλλαγή, τοποθετώντας τον Τομάσο Νέγκρι στο τέρμα της Ρέκο μετά το τρίτο πέναλτι. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1sa9nlhfqkx)

Η διαδικασία των πέναλτι


10-9 Ντι Φούλβιο
10-10 Βάμος
11-10 Ζάλανκι
11-11 Γενηδουνιάς
12-11 Γιάνγκερ
Δήμου άουτ 
13-11 Φοντέλι
Γκίλας, απόκρουση

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 1-2, 3-3, 2-4

Προ Ρέκο: Ντε Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 1, Ζαλάνκι, Κανέλα 1, Γιάνγκερ 2, Φοντέλι, Πρεσούτι, Ετσενίκε 1, Ίβοβιτς, Κάκκαρης, Κοντέμι 1, Χάλοκ 1, Νέγκρι.

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Γούβης, Γκίλλας, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς.