Ο Ολυμπιακός "μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια" από τα πρώτα λεπτά του Game 1 των τελικών της Basket League, άντεξε μέχρι το φινάλε και έκανε το πολυπόθητο break απέναντι στον Πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό  AKTOR. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έπαιξε και για τον απόντα Μουσταφά Φαλ, ο Τόμας Γουόκαπ έδωσε τέλος στο σερί άστοχων εμφανίσεών του, ο Γουίλιαμς-Γκος ήταν για ακόμη μια φορά συνεπέστατος και οι ερυθρόλευκοι πήραν την πρώτη τους φετινή νίκη για το πρωτάθλημα απέναντι στον "αιώνιο αντίπαλο" τους. Αποβλήθηκε ο Αταμάν με δεύτερη τεχνική ποινή λίγο πριν το φινάλε καθώς αντέδρασε σε υπόδειξη για βήματα του Μήτογλου.

Βρήκε double-score ο Ολυμπιακός στο +9, επέστρεψε με ηγετικό Σλούκα ο Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν ζεστοί από τα 6.75μ. με 2/2 του Πίτερς και 1/2 του Παπανικολάου. Ο αρχηγός των Πειραιωτών είχε αναλάβει στην άμυνα τον Μήτογλου με τον Πίτερς να κουμπώνει στον Γκριγκόνις σε ένα τρικ του Μπαρτζώκα που δημιούργησε προβλήματα με το τηλεοπτικό τάιμ άουτ να βρίσκει τους φιλοξενούμενους στο +6. Εκνευριστική η αστοχία των πράσινων στο ξεκίνημα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1saim2muaap)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ συνέχισε να κυριαρχεί στους αιθέρες ενώ οι "πράσινοι" δεν έβρισκαν λύση στην αστοχία τους με τον Ολυμπιακό να βρίσκει double score (9-18). Μια αλληλουχία φάσεων όμως άλλαξε την εικόνα του δεκαλέπτου. Δύο τρίποντα του Κώστα Σλούκα και μια τάπα του Λεσόρ στον Μιλουτίνοφ μείωσαν τη διαφορά στο -2 (17-19) χάρη σε καλάθι του Γάλλου σέντερ στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1sati57doax) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1savqfa6jr5)

Κυριαρχική second unit του Ολυμπιακού με "σέρβικους πύργους" απάντησε στο σερί τριπόντων του Παναθηναϊκού

Με τους τρεις κλασικούς γκαρντ του ξεκίνησε ο Αταμάν το δεύτερο δεκάλεπτο και ο Ναν φρόντισε να βάλει κατευθείαν μπροστά την ομάδα του με τρίποντο. Η αστοχία του Παναθηναϊκού ανήκε στο παρελθόν με τον Μήτογλου να βρίσκει συνεχόμενα τρίποντα. Ο Ολυμπιακός όμως έβρισκε απαντήσεις κυρίως με διεισδύσεις του εξαιρετικού ΜακΚίσικ αλλά και τον Πετρούσεφ ο οποίος ξεκίνησε στη θέση "5" και έπειτα μεταφέρθηκε στο "4" στο πλάι του κυριαρχικού Μιλουτίνοφ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1sb0r7k7vxd)

Από τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν με τους δύο "σερβικούς πύργους" βρήκαν σερί 11-0 το οποίο μετέτρεψε το 31-29 (μετά από το τρίτο τρίποντο του Σλούκα) σε 31-40. Ούτε ο Μήτογλου ούτε ο Χουάντσο μπορούσαν να αντιμετωπίσουν στην άμυνα τον Πετρούσεφ ενώ ο Λεσόρ προσπαθούσε αλλά δεν μπορούσε να βρει τις απαντήσεις. Ο Γουίλιαμς-Γκος ήταν επίσης εξαιρετικός και οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με +9 (37-46).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1sb94iw986h) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1sbi7n1rpkh)

Βρήκε τη μεγαλύτερη του διαφορά ο Ολυμπιακός στο +14, μείωσε άμεσα με Ναν ο Παναθηναϊκός

Ο Αταμάν έριξε στο παρκέ για πρώτη φορά τον Καλαϊτζάκη (πάνω στον Γουόκαπ) με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Γουόκαπ όμως επιτέθηκε σε κάθε επίθεση στον Έλληνα γκαρντ ο οποίος του έκανε και τρία φάουλ, οδηγώντας τον Αταμάν στην άμεση επαναφορά του Σλούκα στο παρκέ με τη διαφορά να έχει φτάσει στο +14 (41-55) χάρη στο "κρεσέντο" του Τεξανού. Σε ένα τρίλεπτο οι ερυθρόλευκοι είχαν σκοράρει 12 πόντους. Τότε όμως ο Ναν πήρε μπροστά και οδήγησε την ομάδα του σε ένα αναπάντητο 7-0 το οποίο μείωσε τη διαφορά κατά το ήμισυ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1sbvdov0g5d)

Αμέσως πριν το τηλεοπτικό τάιμ άουτ ο Μιλουτίνοφ πήρε το τρίτο φάουλ του Λεσόρ με τον Αταμάν να επιλέγει δίδυμο Μήτογλου-Χουάντσο (απάντησε με Πετρούσεφ αντί Μιλουτίνοφ ο Μπαρτζώκας). Αυτό το σχήμα λειτούργησε για τους "πράσινους" με τη διαφορά να πέφτει στο -3. Όμως οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με δικό τους 7-0 και επανέφεραν τη διαφορά στο +10 (56-66) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε απόλυτα την υπέρ του διαφορά και πήρε σπουδαίο διπλό

Με δύο τρίποντα από Γουόκαπ και Παπανικολάου ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι και το +15 (57-72) με τους πράσινους να γίνονται ξαφνικά αρκετά νευρικοί και τον Αταμάν να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι γηπεδούχοι ακούμπησαν την μπάλα αρκετά στη ρακέτα και έτσι οι ερυθρόλευκοι έφτασαν πολύ νωρίς τα 5 ομδικά. Παρ' όλα αυτά ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί κάποιες διαδοχικές άστοχες επιθέσεις των φιλοξενούμενων και η διαφορά έμενε σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1sc6fgyn88h)

Σε τάιμ άουτ με τη διαφορά αρκετά ψηλά, οι Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ είπαν στους συμπαίκτες τους να παίξουν άμυνα και να παραμείνουν στο πλάνο. Έτσι και έγινε μέχρι τα 3' λεπτά πριν το φινάλε εκεί όπου ο Ναν μείωσε στο -7. Ο Μήτογλου θα μπορούσε να μειώσει ακόμη περισσότερο όμως υπέπεσε σε καθαρή παράβαση βημάτων με τον Αταμάν να αποβάλλεται με δεύτερη τεχνική ποινή χειροκροτώντας ειρωνικά τους διαιτητές. Από εκεί και πέρα οι ερυθρόλευκοι κράτησαν την υπέρ τους διαφορά και πήραν σπουδαίο διπλό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1scf6rkontd)

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 37-46, 56-66, 84-89

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης