Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 84-89 στην έδρα του Παναθηναϊκού AKTOR κι έκανε το 1-0 στις νίκες στους τελικούς της Basket League, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να στέκεται στην προσπάθεια των παικτών του σε άμυνα και επίθεση, παρά τα λάθη που έκαναν και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Γιώργος Μπαρτζώκας: "Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει σε οποιαδήποτε έδρα"

Μ' έναν εξαιρετικό Νίκολα Μιλουτίνοφ κάτω από τα καλάθια κι ένα απίστευτο δεύτερο ημίχρονο του Τόμας Γουόκαπ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR και να κάνει το μπρέικ με το... καλημέρα στους τελικούς της Basket League.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το τέλος του αγώνα σχολίασε την προσπάθεια των παικτών του παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε η ομάδα του, αλλά και την δυσκολία να κερδίσεις σε μία έδρα όπως του Παναθηναϊκού.

"Είναι σημαντικές απουσίες των Φαλ και Ράιτ, αλλά έχουμε συνοχή ως ομάδα. Όταν παίζουμε καλά και πασάραμε καλά, έχουμε καλές επιλογές στην επίθεση. Ελέγχαμε το παιχνίδι πιστεύω στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και με μεγάλες διαφορές, κόντρα σε μία ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός και σ’ αυτή την έδρα. Στο τέλος μείωσαν με κάποια τρελά σουτ, αλλά αυτό που μετράει είναι η νίκη.

Πιστεύω όμως ότι επιβάλαμε στον τρόπο παιχνιδιού μας και δείξαμε ποιότητα. Οι παίκτες έδειξαν συνοχή και ήταν συμπαγείς σε άμυνα και επίθεση. Αν αποφύγουμε λάθη που κάναμε και σήμερα, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάμε καλά.

Δεν αλλάζουν μορφή οι αγώνες. Είναι διαφορετικό κάθε ματς. Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης και έχει δείξει ότι μπορεί να νικήσει σε οποιαδήποτε έδρα. Κάθε ματς είναι δύσκολο και πρέπει να έχουμε το ίδιο σκεπτικό. Έχουμε ένα ματς στο Φάληρο τώρα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας."

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1sdgeee6ezd)


Γιώργος Μπαρτζώκας:" Κάναμε το 1-0 στη σειρά που είναι όμως μεγάλη"

Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι σχολίασε τον πλουραλισμό των παικτών του στην επίθεση, αλλά αν υπάρχει έξτρα κίνητρο κόντρα στον Παναθηναϊκό που είναι πλέον πρωταθλητής Ευρώπης.

"Κάναμε το 1-0 στη σειρά, η οποία είναι μεγάλη. Πρέπει να ξεχάσουμε άμεσα τι έγινε σήμερα για να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Νομίζω ότι ελέγξαμε τον ρυθμό στα 40 λεπτά μέσω της άμυνας, με την καλή μας επίθεση, είχαμε καλή ισορροπία από μέσα προς τα έξω, να επιτεθούμε στο close out και καταφέραμε να κερδίσουμε μια καλή ομάδα στην έδρα της. Κάναμε μια σοβαρή προσπάθεια, παίξαμε ένα συμπαγές μπάσκετ και κάναμε το 1-0.

Συχνά παίξαμε με μεγάλες απουσίες μέσα στη χρονιά ή με παίκτες που ντεφορμαρίστηκαν. Πάντα βασιζόμαστε στο ομαδικό μας παιχνίδι, σε παίκτες με ποιότητα. Αυτό το μπάσκετ πρεσβεύουμε, οι παίκτες κερδίζουν τα παιχνίδια, αλλά τα κερδίζουν όταν παίζουν μαζί, σε άμυνα και επίθεση

Είναι δύσκολο να σκεφτώ πώς αναλύει ο καθένας τα δεδομένα μέσα του. Μπορείς να πεις ότι έχουμε κίνητρο να κερδίσουμε μια ομάδα που ήταν καλύτερη στο Final 4 και είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός είχε την έδρα, είχε καλή ψυχολογία και η ατμόσφαιρα ήταν αυτή που ήταν. Όμως όταν παίζεις σε έναν τελικό υπάρχει πάντα κίνητρο."