Η Φερεντσβάρος, με τον Στέλιο Αργυρόπουλο να κάνει μια θαυμάσια εμφάνιση, είναι εκείνη που θα παίξει στον τελικό του Champions League (7/5-22:00) απέναντι στην Προ Ρέκο, προσπερνώντας στα πέναλτι το εμπόδιο της Νόβι Μπέογκραντ, που είχε για ηγέτη τον Άγγελο Βλαχόπουλο και τον Δημήτρη Σκουμπάκη να κάνει υπερπροσπάθεια, ειδικά στο τέλος της αναμέτρησης, όταν έδειξε να υποφέρει από το πόδι του. Αυτό δεν τον εμπόδισε να παίξει λυσσαλέα άμυνα και να κλέψει την μπάλα στην τελευταία φάση, όμως, εν τέλει, ήταν ο μοιραίος της αναμέτρησης, αφού ο Σόμα Βόγκελ του έπιασε το πέναλτι που χάρισε στη νίκη με σκορ 18-17 (κ.δ. 13-13).  

Δικαιώνεται, έτσι, ο Αργυρόπουλος, που έλεγε ότι δεν τον έχει δει ποτέ να χάνει διαδικασία των πέναλτι. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1sdjwvfmzh5)

LEN Champions League: Επική μάχη

Και οι τρεις Έλληνες έπαιξαν καλά στο δεύτερο ημιτελικό του Final 4 στο Champions League πόλο Ανδρών που διεξάγεται στην Γκζίρα της Μάλτας, αλλά ο Άγγελος Βλαχόπουλος ήταν απλώς εκπληκτικός. Σε ένα βράδυ που ο Φιλίπ Φιλίποβιτς έκανε ό,τι μπορούσε για να μην προκριθεί η Νόβι Μπέογκραντ στον τελικό, από ένα χαμένο πέναλτι στη δεύτερη περίοδο και κάποιες κλασικές εγωιστικές προσπάθειες μέχρι μια ανόητη αποβολή χωρίς αντικατάσταση στην τρίτη περίοδο, που ο Αλβάρο Γρανάδος, πρώτος σκόρερ στο φετινό Champions League, χαιρέτησε νωρίς με τρεις τεχνικές ποινές ο διεθνής περιφερειακός τουλάχιστον δεν άφησε την ομάδα του να χάσει. 

Η Νόβι έψαχνε per mare per terram το πέρασμα σε τρίτο διαδοχικό τελικό Champions League και ας πέφτει πάνω στον κακό δαίμονά της, την Προ Ρέκο, ενώ η Φερεντσβάρος την επιστροφή της το 2021, όταν ηττήθηκε από τη Ρέκο. Το βράδυ στο εθνικό κολυμβητήριο της Μάλτας ήταν η... αναρχία στην εξουσία. Τα γκολ που συνολικά έβαλαν οι Ρέκο και Ολυμπιακός στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, η Νόβι και η Φερεντσβάρος τα πέτυχαν στα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου, όταν η πρώτη έκανε την πρώτη επιστροφή της στο παιχνίδι. 

Η Φερεντσβάρος ευτύχησε να δει τον Ντούσαν Μάντιτς, εκτός κλίματος σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο, να αφυπνίζεται στο σημείο που πήραν το προβάδισμα οι "φράντι", αλλά βέβαια τότε μίλησε η ατομική ποιότητα των Σέρβων. Η Νόβι, με τον Βλαχόπουλο να ηγείται της προσπάθειας, έβαλε διαδοχικά γκολ το τετράλεπτο που ο Φιλίποβιτς την άφησε με παίκτη λιγότερο. 

Το παιχνίδι έγινε ροντέο και κατέληξε στα πέναλτι. Πλέον, η Φερεντσβάρος έχει ευθύνη απέναντι στην Ιστορία, αφού η Ρέκο απειλεί να κάνει κάτι που ουδείς έχει κατορθώσει: να κατακτήσει το τέταρτο διαδοχικό Κύπελλο Πρωταθλητριών (7/5-22:00). 

Η διαδικασία των πέναλτι

14-13 Βάργκα
14-14 Βλάχοβιτς
15-14 Μάντιτς
15-15 Μλαντίνοβιτς
16-15 Μέρκουλος
16-16 Τσουκ
17-16 Φέκετε
17-17 Βλαχόπουλος
18-17 Αργυρόπουλος