Το Euro 2024 βρίσκεται προ των πυλών και οι εθνικές ομάδες κάνουν πρόβα "τζενεράλε" πριν το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού που δίνεται στα γήπεδα της Γερμανίας! Γαλλία και Ισπανία, δυο ομάδες που λογίζονται ως φαβορί πήραν εμφατικές νίκες με... καταιγισμό γκολ στα φιλικά τους με το Λουξεμβούργο και την Ανδόρα αντίστοιχα, ενώ η Δανία "λύγισε" με 2-1 την Σουηδία του εξτρέμ της ΑΕΚ, Νίκλας Ελίασον ο οποίος αγωνίστηκε βασικός για 86 λεπτά. Εντυπωσιακό χατ τρικ από τον Έρλινγκ Χάαλαντ στην "τριάρα" της Νορβηγίας στο Κόσοβο.

"Έλαμψαν" στα φιλικά τους Γαλλία και Ισπανία πριν το Euro 2024

Η Γαλλία πήρε... σβηστή νίκη με 3-0 επί του Λουξεμβούργου το οποίο και υποδέχθηκε στο "Σεντ - Σιμφοριέν" δείχνοντας πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Οι 'τρικολόρ" άνοιξαν λογαριασμό στο ματς στο 43' με τον Κολό Μουανί, ο Κλος διπλασίασε τα τέρματα στο 70' έπειτα από ασίστ του Κιλιάν Εμπαπέ ο οποίος στο 85ο λεπτό από δημιουργός χρίστηκε σκόρερ και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

France vs Luxembourg (3-0) | All Goals & Extended Highlights | International Friendly 2024

Η Ισπανία ήταν καταιγιστική κόντρα στην Ανδόρα την οποία φιλοξένησε στο "Estadio Nuevo Vivero" πετυχαίνοντας πέντε γκολ, με την επίθεση να πετά "φωτιές". Οι Ίβηρες προηγήθηκαν στο 24ο λεπτό με τον Πέρεθ, ενώ στη συνέχεια τη... σκυτάλη πήρε ο φοβερός Ογιαρθάμπαλ που έδειξε να βρίσκεται σε δαιμωνιώση φόρμα σημειώνοντας χατ τρικ. Το... κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 5-0 έβαλε στο 81' ο Τόρες.

Spain vs Andorra (5-0) | All Goals & Extended Highlights | International Friendly 2024


Νίκες για Βέλγιο και Δανία - Βασικός ο Ελίασον με τη Σουηδία

Το Βέλγιο ήταν ανώτερο καθ' όλη τη διάρκεια κόντρα στο Μαυροβούνιο στις Βρυξέλλες και με άνετη νίκη 2-0 πήρε δόση... αυτοπεποίθησης ενόψει του μεγάλου ποδοσφαιρικού ραντβεού στο Βερολίνο. Οι Βέλγοι έλυσαν το γόρδιο δεσμό στο ματς με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε ο οποίος έγραωε το 1-0 στο 44ο λεπτό, ενώ ο Τροσάρ που τον αντικατέστησε στο δεύτερο μέρος ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 90+3' για το τελικό 2-0.

Πειστική εμφάνιση από την Δανία που επιβλήθηκε με 2-1 της Σουηδίας που είχε στην βασική ενδεκάδα της για 86 λεπτά τον μέσο της ΑΕΚ, Νίκλας Ελίασον ο οποίος μάλιστα ήταν ένας εκ των κορυφαίων για τους Σουηδούς. Οι Δανοί βρήκαν δίχτυα με το... καλημέρα καθώς προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό με τον Χόιμπϊεργκ ωστόσο η ισοφάριση ήρθε άμεσα με τον Ίσακ που έφερε στα ίσα το ματς στο 9'. Ο Έρικσεν πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 86ο λεπτό για το τελικό 2-1.

Χατ τρικ του Χάαλαντ στη φιλική νίκη της Νορβηγίας

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ κατάφερε να "κλέψει" τις εντυπώσεις στο φιλικό της Νορβηγίας με το Κόσοβο καθώς χάρη σε δικό του εντυπωσιακό χατ-τρικ η εθνική του ομάδα επικράτησε με 3-0. Ο Νορβηγός σούπερ σταρ πέτυχε το 1-0 στο 15ο λεπτό, ενώ έδωσε... αέρα δυο τερμάτων (2-0) στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα που δεν θα βρίσκεται στο Euro, στο 70ο λεπτό. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 75ο λεπτό.