Τα ντέρμπι στη Σερβία ανάμεσα σε Παρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα ξεχωρίζουν για το πάθος τους εντός και εκτός παρκέ αντίστοιχα. Για ακόμη μία φορά εκείνο που έχασε ήταν το... μπάσκετ με το παιχνίδι να διακόπτεται και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια μετά από ρίψη αντικειμένων.

Ρίψη αντικειμένων στο ντέρμπι ανάμεσα σε Ερυθρό Αστέρα και Παρτιζάν

Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος Σερβίας με νίκη στο φινάλε κόντρα στην Παρτιζάν και στη συνέχεια αντιμετώπισε την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην "έδρα της" για το δεύτερο παιχνίδι.

Ο αγώνας ξεκίνησε καλύτερα για τους γηπεδούχους που βρέθηκαν να προηγούνται με 12 πόντους διαφορά (57-45), αλλά είδαν την αναμέτρηση να διακόπτεται λόγω ρίψης αντικειμένων από τους θερμόαιμους οπαδούς τους.

Αρχικά ξεκίνησαν τα υβριστικά συνθήματα προς την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου και στη συνέχεια η... βροχή αντικειμένων ανάγκασε τους διαιτητές να στείλουν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια μέχρι νεοτέρας. Όπως αναμενόταν, ζητήθηκε η εκκένωση του γηπέδου από τους αρμόδιους, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους φιλάθλους των γηπεδούχων.

Με το ενδεχόμενο να γίνει το παιχνίδι κάποια άλλη ημέρα να ήταν το επικρατέστερο σενάριο, όταν ανακοινώθηκε πως το παιχνίδι θα συνεχιστεί κανονικά μετά από πιθανή εκκένωση, οι άνθρωποι της Παρτιζάν αντέδρασαν και δεν βγήκαν ξανά στο παρκέ για να κάνουν την καθιερωμένη προθέρμανση τους, σε αντίθεση με τους παίκτες του Ερυθρού Αστέρα.