Ο Ολυμπιακός έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά με την κατάκτηση του Europa Conference League και τώρα στρέφεται στην καλοκαιρινή ενίσχυση του για να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος με σκοπό να επιστρέψει ξανά στην κορυφή της Super League.

Τελειώνει τη μεταγραφή του Ντάνι Γκαρθία ο Ολυμπιακός

Μπορεί οι πανηγυρισμοί για τους οπαδούς του Ολυμπιακού να μην έχουν ακόμη σταματήσει για την ιστορική κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου, αλλά οι ιθύνοντες των "ερυθρολεύκων" ψάχνουν ήδη τις λύσεις για την ενίσχυση της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς.

Πρώτο μέλημα των Πειραιωτών είναι να κρατήσει το βασικό κορμό που τους έφτασε στην κατάκτηση του Europa Conference League, με τις ανανεώσεις των παικτών που τελειώνει το συμβόλαιο τους, αλλά και τους δανεικούς να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο συζητήσεων.

Δεν σημαίνει όμως πως ο Ολυμπιακός δεν κοιτάει και την περαιτέρω ενίσχυση του στο κομμάτι των μεταγραφών, με την περίπτωση του Ντάνι Γκαρθία να μοιάζει "κλεισμένη" από τους "ερυθρόλευκους", με τον 34χρονο χαφ να έχει μείνει ελεύθερος από την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ο Ισπανός μέσος γνωρίζεται πολύ καλά με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και αυτό δίνει ένα μικρό προβάδισμα στους Πειραιώτες, μιας και ο ποδοσφαιριστής έχει κι από αλλού προτάσεις για να συνεχίσει την καριέρα του εντός ή εκτός Ισπανίας.

Κοιτάζει από... μακριά την περίπτωση του Μπερενγκέρ ο Ολυμπιακός 

Ένα ακόμη όνομα που προέκυψε από την Χώρα των Βάσκων και φέρεται να ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό είναι εκείνο του Άλεξ Μπερενγκέρ. Η περίπτωση του 28χρονου μεσοεπιθετικού της Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι εξαιρετική και ταυτόχρονα πολύ δύσκολη για οποιαδήποτε όμαδα, όχι μόνο για τους Πειραιώτες.

Μπορεί να βρίσκεται στη λίστα των κορυφαίων ελεύθερων που κυκλοφορούν, αλλά αυτό σημαίνει πως πολλές ομάδες θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον έχει σε τεράστια εκτίμηση γι' αυτό και έχει κάνει σαφές πως πρέπει να παραμείνει στην ομάδα που του πρότεινε νέο συμβόλαιο.

Υπάρχει πολύ έντονο ενδιαφέρον από ομάδες της La Liga για τον Μπερενγκέρ με τη Σεβίλλη και την Βιγιαρεάλ να έχουν ήδη προσεγγίσει την πλευρά του ποδοσφαιριστή, ο οποίος όμως ακόμη σκέφτεται τις επιλογές του και δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

Κάπου εκεί μπλέκεται και το όνομα του Ολυμπιακού, με το ισπανικό στοιχείο υπάρχει στην ομάδα και τον Μεντιλίμπαρ να βρίσκεται στην άκρη του πάγκου των "ερυθρολεύκων" δείχνει να ενδιαφέρει σαν προοπτική τον 28χρονο εξτρέμ.

Ο Μπερενγκέρ έχει αγωνιστεί σε 169 αγώνες με τη φανέλα της Μπιλμπάο, έχοντας 29 γκολ και 20 ασίστ, ενώ σύμφωνα με το Transfermarkt κοστολογείται στα 12.000.000 ευρώ με την περίπτωση του να είναι πολύ δύσκολη αλλά όχι απίθανη.

❤️🤍 Álex Berenguer: un año de rojiblanco | urtebete zuri-gorriz jantzita