Η στιγμή που περίμεναν όλοι στο NBA, έφτασε με τους τελικούς να ξεκινούν τα ξημερώματα της Παρασκευής (07/06 - 03:30) με τους Μπόστον Σέλτικς να αντιμετωπίζουν με πλεονέκτημα έδρας τους Ντάλας Μάβερικς, σε μία σειρά που ο Βασίλης Σπανούλης θα ήθελε να δει επτά παιχνίδια.

Αρχίζουν οι τελικοί του NBA ανάμεσα στους Σέλτικς και τους Μάβερικς

Οι Μπόστον Σέλτικς υποδέχονται τους Ντάλας Μάβερικς στο πρώτο παιχνίδι των τελικών του NBA, με τον νικητή της σειράς να κερδίζει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Οι "Κέλτες" πραγματοποίησαν μία απίστευτη σεζόν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και τερμάτισαν στην πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Ανατολής με ρεκόρ 64-18.

Ήταν από την αρχή η καλύτερη ομάδα της περιφέρειας, αλλά στους ικανούς χρειάζεται και η τύχη η οποία χτύπησε την… πόρτα για την ομάδα του Τζο Μαζούλα που είδε τους αντίπαλους σούπερ σταρ να τραυματίζονται κατά τη διάρκεια των Playoffs στο NBA και το έργο τους έγινε ευκολότερο.

Έχοντας αποκτήσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι τους τελικούς αντιμετώπισαν στα προημιτελικά τους Μαϊάμι Χιτ, με τον Τζίμι Μπάτλερ να μένει εκτός της σειράς λόγω μίας ενόχλησης που είχε στο πόδι.

Επικράτησαν εύκολα με 4-1 στις νίκες, για να βρουν απέναντι τους, τους κουρασμένους Κλίβελαντ Καβαλίερς που είδαν τους Τζάρετ Άλεν και Ντόνοβαν Μίτσελ να μένουν εκτός στα τελευταία παιχνίδια της σειράς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d17lopqfo48x)

Οι Σέλτικς τους απέκλεισαν με το ίδιο σκορ για να κοντραριστούν στον τελικό της Ανατολής με το αουτσάιντερ της χρονιάς, τους Ιντιάνα Πέισερς. Εκεί ο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον τραυματίστηκε και η ομάδα του αποκλείστηκε με "σκούπα" και 4-0 στις νίκες.

Το αξιοσημείωτο είναι πως μέχρι στιγμής οι "Κέλτες" δεν έχουν χάσει ούτε ένα παιχνίδι εκτός έδρας, μιας και οι δύο ήττες στα 14 παιχνίδια ήταν σε εντός έδρας αναμετρήσεις και μάλιστα στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς.

Boston Celtics vs Indiana Pacers Full Game 4 Highlights | May 27 | 2024 NBA Playoffs

 
Ο απίστευτος Ντόντσιτς πήρε από το χέρι τους Μάβερικς μέχρι τους τελικούς του NBA

Από τη πλευρά τους, οι Ντάλας Μάβερικς τερμάτισαν στην πέμπτη θέση της Δύσης με ρεκόρ 50-32, με αποτέλεσμα να μην έχουν πλεονέκτημα έδρας απέναντι σε καμία από τις τρεις αντιπάλους που αντιμετώπισαν.

Η πρώτη ομάδα που βρέθηκε στο δρόμο τους ήταν οι Λος Άντζελες Κλίπερς, τους οποίους αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να αποκλείσουν με 4-2 στις νίκες, με κανέναν να μη μπορεί να σταματήσει τον Λούκα Ντόντσιτς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0w3bos625s9)

Το έργο τους στη συνέχεια ήταν δυσκολότερο καθώς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τους πρωτοπόρους της κανονικής διάρκειας στη Δύση, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, με τις αναμετρήσεις να κρίνονται στο νήμα και τους Μάβερικς να είναι τελικά οι μεγάλοι νικητές με 4-2.

Στους τελικούς πέτυχαν τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, την ομάδα που άφησε εκτός συνέχειας του περσινούς πρωταθλητές του NBA, Ντένβερ Νάγκετς. Οι περισσότεροι περίμεναν πως η κούραση θα τους επηρεάσει μιας και βασίζονταν κυρίως σε μικρό ροτέισον παικτών.

Το δίδυμο όμως των Λούκα Ντόντσιτς και Καϊρί Ίρβινγκ συνέχισαν να κάνουν απίστευτα πράγματα και ουσιαστικά πήραν από το… χέρι της ομάδας τους και την έστειλαν στους τελικούς. Το τελικό 4-1 ήταν μία επισφράγιση των όσων πάλευαν τα τελευταία χρόνια και τους  έφερε αντιμέτωπους με τους Μπόστον Σέλτικς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1isd14843zd)

Ο Σλοβένος γκαρντ έδειξε πολλάκις πως φέτος είναι η χρονιά του, καθώς ακόμη και με προβλήματα τραυματισμών έδειχνε πως δεν πρόκειται να τα παρατήσει και θα κυνηγήσει το… θαύμα μέχρι τέλους.

Οι μονομαχίες ανάμεσα τους αναμένονται συναρπαστικές, μιας και δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, με τους Μάβερικς να έχουν αποδείξει πως είναι ικανοί για όλα και τους Σέλτικς να θέλουν να δείξουν πως δεν βρίσκονταν τυχαία στην κορυφή από την αρχή.

Το πρόγραμμα των τελικών του NBA:

Game 1: Σέλτικς - Μάβερικς 7 Ιουνίου στις 3:30
Game 2: Σέλτικς - Μάβερικς 10 Ιουνίου στις 3:30
Game 3: Μάβερικς - Σέλτικς 13 Ιουνίου στις 3:30
Game 4: Μάβερικς - Σέλτικς 15 Ιουνίου στις 3:30
Game 5: Σέλτικς - Μάβερικς 18 Ιουνίου στις 3:30 (αν χρειαστεί)
Game 6: Μάβερικς - Σέλτικς 21 Ιουνίου στις 3:30 (αν χρειαστεί)
Game 7: Σέλτικς - Μάβερικς 24 Ιουνίου στις 3:00 (αν χρειαστεί)