Το Roland Garros μπορεί να μην είναι η διοργάνωση που υπάρχει οι περισσότερες εκπλήξεις, αλλά φέτος είναι η χρονιά των ρεκόρ όπως φαίνεται. Μετά την άνοδο στη πρώτη θέση του Γιανίκ Σίνερ στους άντρες, ήρθε η Μίρα Αντρέεβα για να αφήσει εκτός ημιτελικών την Αρίνα Σαμπαλένκα.

Συνεχίζει να κάνει ρεκόρ στο Roland Garros η Μίρα Αντρέεβα

H Μίρα Αντρέεβα έκανε τη μεγαλύτερη έως τώρα έκπληξη στο μονό των γυναικών του Roland Garros, αφήνοντας εκτός συνέχειας της διοργάνωσης το νούμερο δύο στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, Αρίνα Σαμπαλένκα.

Η Λευκορωσίδα που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για να κατακτήσει το τουρνουά, ταλαιπωρήθηκε από ίωση κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Δεν βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση που θα ήθελε, αλλά πάλεψε τον αγώνα μέχρι το τέλος.

Η Αντρέεβα για να μπορέσει να κάνει την έκπληξη και να κάνει τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή καθώς έχασε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ με 7-6(5). Στη συνέχεια όμως κράτησε την ψυχραιμία της και κατάφερε να πάρει τα δύο επόμενα με 6-4, 6-4.

Ο αγώνας διήρκησε περίπου 2,5 ώρες και σε ηλικία 17 ετών και 37 ημερών έγινε η παίκτρια με τη μικρότερη ηλικία που θα βρεθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης του Παρισιού, μετά την Μαρτίνα Χίνγκινς το 1997. Στα ημιτελικά θα συναντήσει την Τζαζμίν Παολίνι που σίγουρα δεν είναι φόβητρο για την νεαρή Ρωσίδα τενίστρια.

Sabalenka vs Andreeva Quarter-final Highlights | Roland-Garros 2024