Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 πλησιάζουν και στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι θα τοποθετηθούν οι Ολυμπιακοί κύκλοι, οι οποίοι θα μείνουν πάνω από τον ποταμό Σηκουάνα στη διάρκεια των αγώνων.

Ο εμβληματικός Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι θα αποκτήσει τους Ολυμπιακούς κύκλους την Παρασκευή 7 Ιουνίου, σηματοδοτώντας τις 50 ημέρες πριν από την έναρξη των αγώνων. Οι Αγώνες του Παρισιού 2024 ξεκινούν στις 26 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 11 Αυγούστου.

EIFFEL TOWER (Paris, France) | Tour in 4K

Μια κατασκευή μήκους σχεδόν 29 μέτρων και ύψους σχεδόν 15 μέτρων από χάλυβα θα κοσμεί το εμβληματικό ορόσημο του Παρισιού για να σηματοδοτήσει τις 50 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Τοποθετημένοι στη νότια πλευρά, με θέα στον ποταμό Σηκουάνα στο κέντρο του Παρισιού, οι Ολυμπιακοί Κύκλοι θα είναι ορατοί καθ' όλη τη διάρκεια των Αγώνων.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 και ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι

Ο Πύργος του Άιφελ αναμένεται να παίξει εξέχοντα ρόλο στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι κομμάτια σίδερου που αποκτήθηκαν κατά την ανακατασκευή του αποτέλεσαν πρώτη ύλη για τα μετάλλια που θα απονεμηθούν στους ολυμπιονίκες.

What are the Olympic venues at Paris 2024? | REUTERS

«Το εξελιγμένο σύστημα φωτισμού για τα δαχτυλίδια, που τους επιτρέπει να εμφανίζονται στα πέντε χρώματα τους κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε έντονο λευκό τη νύχτα, έχει δοκιμαστεί με επιτυχία», επιβεβαίωσαν οι άνθρωποι της εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την εγκατάσταση, μετά από δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο ανατολική Γαλλία.