Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και η εποχή του Βασίλη Σπανούλη στο Περιστέρι ήταν πολύ ωραία. Με το έμπα της Παρασκευής, 7 Ιουνίου, έφτασε στο τέλος της, αφού ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει στον πάγκο των "πριγκίπων". Ομάδες της Euroleague, με τελευταία την Μπασκόνια, έχουν ενδιαφερθεί να τον αποκτήσουν και ο Σπανούλης θα ψάξει, φυσικά μετά το προολυμπιακό και, ευκταία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, τη νέα σελίδα στην καριέρα του. Εκτός κι αν φτάσει σε συμφωνία αστραπιαία. 


Πάντως, ο Σπανούλης τόνισε ότι η διοίκηση δεν κάλυπτε τα θέλω του. Δεν τόνισε ότι αν τα κάλυπτε

Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη

Ο Βασίλης Σπανούλης είπε αρχικά: "Μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια στα παιδιά, στη διοίκηση. Για εμάς όλες αυτές οι επιτυχίες είναι σαν πρωταθλήματα και σαν μπάνερ. Όπως καταλαβαίνετε είναι σαν τίτλοι. Είμαι πολύ περήφανος και για πέρυσι, αλλά κυρίως για φέτος. Ήμασταν από τις πιο σταθερές ομάδες. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Είναι μία πολύ ιστορική χρονιά. Το ελληνικό μπάσκετ ανθίζει. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού να φέρει έναν ευρωπαϊκό τίτλο στην Ελλάδα.

Είχαμε μία κουβέντα με τη διοίκηση, εμένα τελείωσε το συμβόλαιό μου στο Περιστέρι. Είχαμε μία κουβέντα, δυστυχώς η διοίκηση δεν θέλει να προχωρήσει σε αυτό το πλάνο που έχουμε. Δεν μπορεί κανένας να πει πόσα λεφτά θα πάρει ο καθένας.

Είναι δική του απόφαση (του κυρίου Κότση). Θα συγκεντρωθώ στην πολύ μεγάλη ευθύνη που έχουμε στην Εθνική Ομάδα. Μην δηλητηριάζουμε την Εθνική με διάφορα σχόλια. Είμαστε Έλληνες και πρέπει να είμαστε με την ελληνική ομάδα. Πρέπει να σταματήσουμε να γράφουμε και να λέμε ίντριγκες. Όποιος θέλει να είναι στην Εθνική θα είναι στην Εθνική.

Όποιος δεν θέλει δεν θα είναι. Ο μοναδικός τρόπος για να έρθει το ελληνικό μπάσκετ ψηλά είναι η ενότητα. Να βάλουμε τους εγωισμούς μας και τα οπαδικά σε δέυτερη μοίρα. Όλοι πρέπει να είμαστε μαζί και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες. Είμαστε ένα".

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του, είπε: "Είχα προτάσεις και μέσα στη χρονιά. Δεν ήθελα να μιλήσω από τη στιγμή που σέβομαι την ομάδα του Περιστερίου. Είχε γίνει κουβέντα και έγινε μία δεύτερη. Δεν μπορείς να κάνεις κουμάντο στην τσέπη άλλων. Μόνο ευλογία και χαρά νιώθω ότι ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα από εδώ".

Τι πιθανότητες παραμονής θα είχε, δε, αν η διοίκηση κάλυπτε τα θέλω του: "Θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά".