Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Νόβι Μπέογκραντ στο μικρό τελικό για το Final 4 του Champions League που διεξαγεται στη Μάλτα και κατέκτησε την τρίτη θέση, που οδόλως παρηγορητική είναι με βάση την παρουσία του στα 56 από τα 64 συνολικά λεπτά των δύο παιχνιδιών του στο κολυμβητήριο της Γκζίρα. Οι περισσότεροι φίλοι του Ολυμπιακού που βρίσκονταν στην πισίνα την Τετάρτη 5 Ιουνίου ήταν και το απόγευμα της Παρασκευής, 7, στις θέσεις τους, παρ' ότι η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν δεν έπαιζε στον τελικό.

Ολυμπιακός-Νόβι Μπέογκραντ: Ξεκίνημα με κίνητρο

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά τελείωσε το Final 4 του Champions League στη Βαλέτα χωρίς ήττα και δείχνοντας το κίνητρο που έχει να εδραιώνει τη θέση του στο διεθνές στερέωμα και να είναι στην ελίτ και στη συζήτηση για το ποια είναι η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη. Απόδειξη και της συνολικής νοοτροπίας είναι πως οι Δήμου και Γκίλλας, που έχασαν τα πέναλτι στον ημιτελικο με την Προ Ρέκο, σκόραραν στο πρώτο οκτάλεπτο του μικρού τελικού με τη Νόβι Μπέογκραντ. 

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν άφησαν, στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, τη φιναλίστ των προηγούμενων δύο Champions League να πάρει ανάσα. 

Η Νόβι είχε ένα καλό διάστημα όταν βρήκε δύο πέναλτι σε διαδοχικές φάσεις και μετέτρεψε το 4-1 σε 4-3, όμως ο Φουντούλης "έγραψε" δύο παστέλια, από εκείνα που είναι βουτηγμένα στο μέλι, με αυτό το απαλό στυλ με το οποίο συνήθως σουτάρει, ο Βάμος "πυροβόλησε" με το αριστερό και ο Ολυμπιακός ξανάφυγε στο σκορ. 


Ολυμπιακός-Νόβι Μπέογκραντ: Καταλύτης ο λιγότερο


Μπόνους ήταν, φυσικά, οτι στη σιωπή κατά τη διάρκεια επίθεσης της Νόβι, ο Άγγελος Βλαχόπουλος ακουγόταν να φωνάζει στα σερβικά το σύστημα, "πιατς', που σημαίνει "πέντε", αλλά και να δίνει οδηγίες στην ίδια γλώσσα. Είναι περιττό να ειπωθει ποιος είναι ο πνευματικός ηγέτης αυτής της ομάδας. 

Ο Ολυμπιακός, λόγω και της πίεσης της Νόβι, ξεκίνησε να ανεβάζει τοχρόνο των επιθέσεών του, και γι' αυτό βασίστηκε στην άμυνά του, κυριως στον παίκτη λιγότερο, ώστε να κρατήσει τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα. 


Χρειάστηκε να γίνει ο Βάμος... αστυνόμος Σαΐνης για να βρει ο Ολυμπιακός γκολ στο πρώτο τετράλεπτο της τρίτης περιόδου, από την άλλη μεριά, όμως, μια χαρά φύλαγε τις Θερμοπύλες και δεν άφηνε τη Νόβι να πλησιάσει. Πλην του αναπόφευκτου γκολ από τον Νίκολα Γιάκσιτς, ο οποίος πολύ έλειψε από την ομάδα του Ζίφκο Γκότσιτς στον ημιτελικό με τη Φερεντσβάρος, ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις για να κρατήσει τη Νόβι μακριά, να μην αφήνει πάσες να περνούν στο δοκάρι που δέσποζε ο Πιέτλοβιτς, να ντουμπλάρει τα φτερά. 

Ο Γκότσιτς, από τη μεριά του, έχοντας τον Σκουμπάκη με δύο ποινές από το πρώτο ημίχρονο, τον χρησιμοποίησε στο "2" για να περιορίσει τον Βάμος, κάτι που δεν κράτησε πολύ, αλλά δεν απέτυχε κιόλας. 

Ευχάριστο νέο ήταν επίσης η επανεμφάνιση του Γιώργου Δερβίση ύστερα από πρόβλημα που τον κράτησε εκτός τον τελευταίο καιρό. 

Οι "ερυθρόλευκοι" τελείωσαν τη διοργάνωση με αμυντικό φεστιβάλ, αφού δέχθηκαν μόνον δύο γκολ από τη Νόβι σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. Δεν έβαλαν περισσότερα, αλλά συντήρησαν το προβάδισμά τους και έφτασαν στη νίκη. 

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 3-3, 1-1, 1-1. 

Ολυμπιακός (Χρβ. Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντουλης 3, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Δήμου 1, Νικολαΐδης, Γκίλλας 1, Ζερδεβάς. 
Νόβι Μπέογκραντ (Ζ. Γκότσιτς): Ντομποζάνοφ, Μαρτίνοβιτς 1, Σκουμπάκης, Γρανάδος, Τσουκ 2, Πιέτλοβιτς, Ντράσοβιτς 1, Γιάκσιτς 1, Πέρκοβιτς, Ραντούλοβιτς, Λούκιτς, Βλαχόπουλος 1, Ντε Μικέλις.